Societat 23/09/2016

La fi dels cotxes a la ciutat cada cop més propera

L'expert de l'Institut Tecnològic de Massachusetts, Kent Larson ha vaticinat que en un futur no gaire llunyà, no existiran els cotxes per circular per la ciutat i ha tractat el procés de creació del vehicle autònom

Ana
2 min
L'expert del MIT, Kent Larson

Escaldes-EngordanyLa conferència de l'expert del MIT Kent Larson ha estat la darrera ponència de les Jornades de la Innovació i les Noves Tecnologies d'Andorra, tot i que aquest dissabte hi haurà la primera prova pilot a Europa del vehicle autònom, així com diferents tallers per concloure les jornades. Precisament, un dels ideòlegs d'aquest projecte, Kent Larson, ha explicat aquest divendres el procés de creació d'aquest vehicle, ja que es tracta d'un giny monitoritzat que es condueix sol mitjançant un sistema tridimensional de localització.

Aquest projecte, segons ha destacat Larson, permetrà establir en un futur diverses formes de mobilitat, més enllà de la utilització del vehicle privat, entre les quals trobaríem el vehicle autònom. El ponent ha assegurat que Andorra és un "molt bon entorn" per realitzar aquesta classe de proves i projectes, per les dimensions del país i la "proximitat" entre les coses.

A més, el ponent ha rebutjat el concepte d'"smart country", un terme lligat al projecte de ciutat "intel·ligent", ja que considera que és un terme purament "publicitari". Tot i això admet que hi ha certs factors en les ciutats que cal treballar per donar un impuls a la mobilitat i altres elements. Per fer-ho, Larson també ha comentat l'existència del Big Data, un sistema de recopilació de dades, molt útil en certs camps. Una idea que ja s'ha plantejat a escala nacional, segons ha comentat aquest dijous, el secretari d'Estat per a la diversificació Econòmica, Josep Maria Missé. L'expert considera que d'aquest sistema s'han de beneficiar "el Govern i les empreses a parts iguals", a diferència del que ha comentat el mateix Missé, que plantejava aquest projecte com una base de dades que "s'ha de posar a disposició de les empreses", per tal d'actuar com a pol d'atracció de la inversió privada.

D'altra banda, Larson també ha comentat diferents aspectes relacionats amb la mobilitat, com per exemple, la funcionalitat dels diferents espais d'una casa. Un dels altres projectes presentats per l'expert està relacionat amb la distribució de la cuina, el menjador o fins i tot, el dormitori, que varien en funció de l'ús donat per la persona, en cada moment del dia.

stats