Societat 25/06/2018

Disculpes a la comunitat portuguesa i al país "que em va acollir i li he fallat"

L'autora dels missatges ofensius assegura que la seva situació personal no justifica els comentaris "inapropiats i fora de lloc" cap al noi mort en l'accident de moto

ARA Andorra
2 min
Estat en què va quedar una de les motos en l'accident. / M. T.

Andorra la VellaLa dona que la setmana passada va causar polèmica pels comentaris ofensius que va fer sobre la mort d'un motorista d'origen portuguès en un accident de trànsit ha volgut demanar públicament perdó a la comunitat portuguesa i al país en general "que em va acollir i li he fallat". L'autora dels missatges reconeix que els comentaris eren inapropiats i fora de lloc, i lamenta que s'hagin vist com una mofa a la víctima. Els comentaris donaven a entendre que la dona s'alegrava de la mort del jove de 32 anys pel fet que fos portuguès i carregava contra els residents d'aquesta nacionalitat.

En un comunicat, la dona fa referència al fet que no estava passant per una bona situació personal, però considera que no és justificable, i afegeix que s'avergonyeix del que va escriure. "He reflexionat molt aquests dies i si jo em sento malament, com deuen sentir-se ells, ni m'ho puc imaginar, els meus comentaris són imperdonables, tant de bo amb el temps es pugui, sinó oblidar, almenys no pensar-hi".

Finalment, l'autora dels comentaris racistes també assegura que se sent malament per la ràbia i l'odi que familiars, amics i residents portuguesos van projectar sobre ella, un fet que diu que entén.

El ferit continua a l'UCI

La dona també ha volgut donar el condol a la família de la víctima mortal i ha desitjat que l'altre implicat en l'accident es pugui recuperar aviat.

El noi, de 34 anys, continua greu ingressat a la Unitat de Cures intensives (UCI) amb respiració artificial, evoluciona segons el previst i dissabte va ser operat de diverses fractures que tenia en un braç. Segons han informat des de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, en els pròxims dies està previst que se'l torni a intervenir per tractar d'altres fractures que presenta, i posteriorment serà operat per fer front a les lesions internes que també pateix.

stats