Societat 27/01/2022

Encamp disposarà de 187 pisos de lloguer d'obra nova

Serà en un termini de dos anys gràcies a la reducció del 0% de la cessió del sòl

M. P. (ANA)
2 min
La parròquia d'Encamp.

EncampEl comú d'Encamp disposarà de 187 pisos de lloguer a la parròquia d'aquí a un termini de dos anys gràcies a la reducció del 0% de la cessió del sòl, una mesura aprovada per la corporació a principis del 2021 i vigent des de l'abril de l'any passat. De fet, es tracta d'una possibilitat a la qual només es van acollir Encamp i la Massana, que pretenen incrementar el nombre d'immobles destinats a arrendament residencial per revertir l'actual problemàtica de l'habitatge.

Segons ha detallat el cònsol menor encampadà, Jean Michel Rascagneres, les infraestructures que inclouran els 187 pisos, i que seran d'obra nova, corresponen a dos projectes diferents. Tot i això, no es descarta que es puguin sumar altres llicències de construcció tenint en compte que la cessió al 0% del sòl encara serà vigent fins a l'octubre d'aquest 2022. Fins a aquest moment, el cònsol menor ha assegurat que els serveis tècnics i els promotors continuaran avaluant l'entrada de nous projectes.

Amb tot, des de la corporació s'ha celebrat que la mesura de reduir al 0% el sòl hagi tingut el seu efecte, i prova d'això són els projectes entrats pels constructors, que d'aquí a un temps seran una realitat. A més, Rascagneres ha assegurat que la idea de posar més habitatge de lloguer al mercat, en aquest cas a Encamp, provocarà també un efecte en el preu dels lloguers.

El Govern va habilitar la possibilitat que els comuns poguessin decretar en sòl urbà consolidat la reducció temporal del percentatge de cessió obligatòria de sòl per a habitatges destinats al mercat de lloguer fins a un 0% amb la voluntat d'incentivar l'edificació d'habitatges destinats al lloguer residencial i no a la venda, i així donar resposta a la problemàtica latent de l'habitatge al país.

stats