Societat 07/06/2021

Encamp reparteix 350 porta entrepans entre els escolars per evitar la utilització de plàstics d'un sol ús

ARA Andorra
2 min
Escolars de la parròquia d'Encamp amb els porta entrepans facilitats pel comú

EncampEl comú d'Encamp ha dut a terme diferents accions de sensibilització amb motiu del Dia mundial del Medi Ambient, entre les quals, destaca la distribució de 350 porta entrepans a escolars de segon i tercer cicle de la parròquia per evitar l'ús de plàstics i embolcalls d'un sol ús per als esmorzars i berenars. De fet, aquest divendres es van distribuir a les escoles del Pas de la Casa, i aquest dilluns s'estan repartint a les escoles d'Encamp i a l'àrea de Jovent per part del conseller d'Higiene, Medi Ambient i Agricultura, André Riba, i els ecodelegats de cada centre.

Una altra de les accions, en la línia de reduir la producció de residus, i per tant, l'impacte negatiu en el medi ambient de certs materials difícils de reciclar, és la distribució de 5.000 bosses de malla reutilitzables, realitzades precisament amb plàstic reciclat, per a la compra de la fruita i la verdura. Les bosses es poden obtenir als serveis de tràmits del comú, tant a Encamp com al Pas de la Casa, i a partir d'aquest dilluns també als establiments de la parròquia que venguin aquest tipus de productes.

La commemoració del Dia mundial del Medi Ambient es complementa amb uns tallers de sensibilització al voltant del canvi climàtic, de la biodiversitat vegetal i del reciclatge que es duran a terme als centres educatius. Un dels tallers es va fer aquest divendres a la biblioteca del Pas de la Casa en col·laboració amb Unicef i va anar a càrrec de la dinamitzadora Mercè Miguel.

Al llarg del 2020, a Encamp es van recollir 631 tones de paper cartó, 336 d'envasos, 476 de vidre, 37 d'oli i les deixalleries comunals van gestionar 641 tones de residus per reciclar. Respecte del 2019, s'ha detectat un increment en la recollida d'envasos i per això les accions de sensibilització d'enguany han anat adreçades a reduir el consum d'envasos lleugers i per a un sol ús.

stats