Societat 10/11/2021

Escaldes-Engordany mostrarà les places lliures d'aparcament mitjançant panells electrònics

El sistema que s'instal·larà proporcionarà informació de forma ininterrompuda les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any

ANA
2 min
Els panells electrònics que incorporaran els aparcaments d'Escaldes-Engordany.

Escaldes-EngordanyEl comú d'Escaldes-Engordany millorarà la senyalització dels aparcaments comunals. Ho farà instal·lant en cinc punts de la parròquia panells electrònics amb informació del nombre de places lliures. La senyalització vertical indicarà en temps real quantes places hi ha disponibles en cada aparcament i la direcció en què aquests es troben.

Mitjançant una pantalla de tres dígits, que mostra la informació enviada pel centre de control, el sistema que s'instal·larà proporcionarà informació de forma ininterrompuda les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any. Aquesta informació es trametrà a través de sistemes de cablejat amb aparcaments o sistemes sense cablejat per mitjà de mòdem i targeta SIM.

Els planells electrònics s'ubicaran a la cruïlla del carrer de la Unió amb l'avinguda del Fener, la cruïlla del Fener amb el carrer Ciutat de Sabadell, la rotonda de la Dama de Gel (en direcció a l'avinguda Nacions Unides), la rotonda del Pont de la Tosca (en direcció a l'avinguda Carlemany), i la cruïlla de l'avinguda Fiter i Rossell amb el carrer del Falgueró. Es començaran a instal·lar a finals del primer trimestre del 2022, un cop s'hagin actualitzat tots els aparcaments.

Aquesta senyalització permetrà reduir el temps de recerca d'una plaça i, per tant, facilitarà l'operativa als conductors. Al mateix temps disminuirà les emissions de CO2, un aspecte fonamental en l'actual context d'emergència climàtica. Cal tenir en compte que una part important del trànsit urbà és originat per conductors en recerca d'aparcament.

La instal·lació dels panells electrònics informatius de les places lliures és una de les mesures que s'emmarquen en els treballs d'actualització i manteniment de la maquinària que conforma el sistema de control d'accessos de vehicles als aparcaments comunals. Les millores es van adjudicar a la UTE Prodomo-Tecnologia Capital 7 i també inclou el subministrament de càmeres lectores de matrícules. Això farà que els abonats no s'hagin d'aturar a la barrera per entrar o sortir de l'aparcament.

El comú d'Escaldes-Engordany ha fet també un esforç en l'actualització de la maquinària dels aparcaments comunals. El software dels equips no s'havia renovat des del 2016 i comportava problemes als usuaris.

stats