Societat 14/11/2019

L'Escola d'Art ret homenatge a Pep Aguareles

Marsol ha descrit el fotògraf com una persona que "vivia amb intensitat"

Marc R. Fort
2 min
Aula de fotografia Pep Aguareles. / M. R. F.

Andorra la VellaL'aula de fotografia de l'Escola d'Art del Centre cultural la Llacuna s'ha batejat aquest dijous amb el nom de Pep Aguareles, qui va ser professor de fotografia del centre des de 1990 i responsable de l'escola des de 2017, i que va morir de manera sobtada el 20 de gener als 53 anys provocant una gran consternació en l'àmbit cultural. D'aquesta manera, el comú, a iniciativa del personal de l'Escola d'Art, ha volgut retre un homenatge a la seva persona, reconeguda en el seu àmbit i implicada en l'ensenyament de la fotografia. Precisament per l'empremta que va deixar en la faceta educativa, s'ha dedicat a ell l'espai, amb la intenció que la figura de Pep Aguareles quedi present entre els actuals usuaris i treballadors de la Llacuna, i també en les futures generacions de fotògrafs.

Conxita Marsol, cònsol major d'Andorra la Vella, ha descrit Aguareles com una persona "que vivia amb molta intensitat", i ha afegit que la recentment batejada aula de fotografia "ha de servir com a punt d'inspiració per als alumnes i els fotògrafs". Marsol, en aquest sentit, ha recalcat que pel comú "és un honor posar el nom a la sala, ja que Aguareles se l'ha de recordar i tenir present".

Aquest reconeixement, de caràcter més permanent, se suma al que es va fer l'1 d'abril passat amb l'exposició 'Emocions', una mostra fotogràfica que havia estat impulsada pel mateix Aguareles i en la qual els alumnes del taller de fotografia van captar moments especials dels Jocs Special Olympics celebrats el 2018 a Andorra la Vella. L'acte de bateig ha anat precedit d'una representació amb llums a càrrec dels professors i alumnes de l'Escola d'Art, i d'una interpretació per part dels alumnes de l'Institut de Música d'una composició de saxo, instrument del qual Aguareles n'era un gran aficionat.

stats