Societat 20/02/2019

L'executiu assegura que amb els nous edictes “es cobriran les necessitats” de la duana

Cinca considera que la situació al departament és “bastant més bona” del que va denunciar el SFD

M. M. / M. P.
2 min
El ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaEl ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, considera que la situació dels treballadors del departament de Duanes, Tributs i Fronteres és “bastant més bona” del que el divendres passat el Sindicat de Funcionaris de Duana (SFD) va denunciar a través d'un comunicat. El ministre ha volgut respondre a cadascuna de les crítiques, al temps que ha reconegut que la quantitat de feina ha augmentat força els darrers anys, sobretot després de l'entrada en vigor del nou marc fiscal, i que això ha implicat un “esforç” de tots els treballadors del departament.

Tot i això, ara, un cop avaluat el volum de feina que s'ha d'assumir i tenint en compte les jubilacions i places vacants que han quedat els darrers anys, Cinca ha recordat que estan en disposició d'incorporar nou personal al departament. De fet, el mes de novembre ja es va convocar un edicte per contractar vuit noves places i el pressupost del 2019 preveu la contractació de cinc nous agents. Amb la contractació d'aquestes tretze noves persones considera que “es cobriran les necessitats” que denuncia el sindicat.

La queixa de l'SFD apuntava que des del 2008 no ha entrat cap agent nou al departament i que de l'edicte del novembre passat algunes places havien quedat vacants. Cinca ha reiterat que si finalment queden places per adjudicar es tornarà a treure un edicte nou amb aquells llocs que hagin quedat sense adjudicar. Quant a les reclamacions en relació “al nefast programa informàtic” de l’Agència Tributària i de les duanes externes, Cinca ha reconegut que el programa és complex i que és “susceptible de millores”, però al seu torn també ha recordat que els darrers anys s'hi han invertit prop de 300 mil euros perquè el sistema s'encamini cap a l'automatització i es redueixi el temps de feina.

Finalment, el sindicat també va denunciar que hi havia formacions que fa anys que no es fan. El titular de Finances en funcions ha exposat que el 2018 es van fer “més de mil hores de formació”. “Mai és suficient la formació però s'ha complert”, ha sentenciat.

stats