Societat 08/01/2021

Exempció per als gossos adoptats

GosSOS celebra que tres corporacions hagin acceptat la seva petició

Ana
2 min
Gossos a la gossera. / GOSSOS

Andorra la VellaLa junta de l’entitat animalista GosSOS ha mostrat la seva satisfacció per haver aconseguit que tres comuns que implantaran la taxa de tinença d’animals a partir d'aquest any hagin eximit del pagament als gossos adoptats a la gossera. En aquest sentit, recorden que la decisió d’exempció parteix d’una petició oficial formulada a finals de novembre per l’entitat als comuns d’Andorra la Vella, la Massana, Sant Julià de Lòria i Ordino després de mantenir una reunió amb els cònsols de les quatre corporacions.

Des de GosSOS s’ha explicat que, tot i que la resposta a la petició ha estat favorable per part de la majoria de comuns, l’aplicació no serà ben bé la mateixa en tots els casos donat que “cada parròquia ha pres la decisió que li ha semblat més adequada”. Així doncs, mentre Andorra la Vella ha acceptat plenament la petició de GosSOS i eximirà del pagament de la taxa als animals adoptats a la gossera durant tots els anys que aquests visquin, la resta de comuns fan una exempció temporalitzada: la Massana eximirà del pagament de la taxa durant els dos primers anys d'adopció i Sant Julià de Lòria durant el primer any.

Els responsables de GosSOS, entitat que té encomanada la gestió de la gossera des del mes de setembre han explicat que actualment hi ha divuit animals en adopció al refugi situat prop de la frontera del riu Runer. Des de GosSOS es recorda que “adoptar és salvar dues vides, la de l’animal que adoptes i la del que podrà ocupar el seu lloc a les instal·lacions de la gossera” i reivindiquen que els animals que hi són "necessiten una segona oportunitat, una llar on oblidar els moments difícils i traumàtics de l’abandonament”. Finalment, celebren que “amb aquesta decisió presa pels comuns, la taxa no serà un obstacle per adoptar”.

stats