Societat 02/07/2019

Gairebé 2.500 sol·licituds d'apartaments turístics per fer obres per adaptar-se a la normativa

Canals referma als representants de l'AEAT que la qualitat dels allotjaments turístics és "primordial"

Agència Ana
2 min
Un moment de la trobada de la ministra de Turisme, Verònica Canals i el titular d'Ordenament Territorial, Jordi Torres; el director de Turisme, Sergi Nadal i el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres amb representants de l’Associació d’empreses d’allotjaments turístics (AEAT). / M. F. (ANA)

Andorra la VellaLa ministra de Turisme, Verònica Canals, s’ha reunit aquest dimarts amb representants de l’Associació d’empreses d’allotjaments turístics (AEAT), majoritàriament del Pas de la Casa. Una reunió feta a proposta de la titular de la cartera per exposar la situació actual que viu el sector dels habitatges d’ús turístic (HUT). Durant la trobada s’ha recordat als assistents, que el termini d’un any per regularitzar els apartaments moblats per a vacances (AMV), i sol·licitar el registre com a HUT, va finalitzar el 3 de maig passat. També s’ha mencionat que la modificació del reglament aprovada el 30 de gener d'aquest any permet ampliar aquest termini fins al 31 de juliol, sempre i quan es presenti la sol·licitud d’obra corresponent. Finalment, s’han presentat 2.486 sol·licituds.

Durant la trobada Canals, ha refermat la idea que la qualitat dels allotjaments turístics i, entre d’altres, dels HUT és "primordial" per garantir una bona experiència als turistes que visiten el país. La ministra ha reiterat la voluntat del Govern de donar-los una imatge i un producte de qualitat homogenis a tot el territori i adaptar-se als estàndards acordats amb el mateix col·lectiu en les diverses reunions prèvies a la redacció del reglament, que es van fer des de l’any 2015.

Canals ha estat acompanyada del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que ha recordat les accions que el Govern ha dut a terme al Pas de la Casa en matèria de promoció així com el pla d’embelliment previst per a la població. També hi ha assistit el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, que ha destacat el treball conjunt entre el Govern i el comú per impulsar la inversió a la parròquia. A la reunió també ha estat present el director de Turisme, Sergi Nadal.

stats