Societat 25/10/2020

La Generalitat garanteix el pas de la frontera hispanoandorrana

El conseller d'Interior català admet que estudiaran el decret aprovat pel govern espanyol, ja que no és com s'esperaven

Ara
1 min
Camions i cotxes han compartit la cua. / M. P.

Andorra la VellaLa cúpula directiva del Procicat, el Pla territorial de protecció civil de Catalunya, ha comparegut aquest diumenge al vespre per aclarir els dubtes entorn el nou toc de queda català. Des d'Andorra s'ha seguit amb atenció la roda de premsa en directe, per saber si el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, es pronunciava sobre la mobilitat a la frontera hispanoandorrana.

Ha estat una periodista del diari El Segre que, en la primera pregunta de la compareixença, ha demanat saber com quedaria el pas entre Andorra i Catalunya. Sàmper no ha donat molts detalls però ha assegurat que "a data d'avui les sortides de Catalunya no estan restringides fruit del toc de queda i l'estat d'alarma decretats". Aquesta declaració coincidiria amb el que assegurava a aquest diari l'ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, el qual ha recalcat que la frontera no quedarà tancada, sinó que serà la circulació la que estarà restringida.

Ara bé, el conseller d'Interior ha admès que el toc de queda, malgrat entrar en vigor aquest diumenge a la nit, no tindrà efectes sancionadors fins dilluns, i durant la matinada de diumenge a dilluns es faran controls recordatoris. També ha assegurat que hauran d'estudiar el decret que els han aprovat des del govern espanyol, ja que "no és com s'esperaven".

stats