Societat 08/02/2021

Gili advoca perquè els agents puguin treballar amb "garanties"

La cònsol major creu que cal una reflexió conjunta entre comuns i el Govern

Agència ANA
2 min
La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili.

Escaldes-EngordanyEls aldarulls que es van registrar la setmana passada a Escaldes-Engordany i que va acabar amb agents de circulació ferits ha portat al comú d'Escaldes-Engordany a apostar perquè es faci una "reflexió" sobre com es pot millorar per fer que els agents de circulació puguin fer la seva feina "amb garanties". En aquest sentit, la cònsol major, Rosa Gili, aposta perquè hi hagi un treball conjunt entre els comuns i el Govern per avaluar no només com es pot optimitzar el treball que fan aquests agents sinó també actuacions de cara als joves. En aquest sentit, Gili, que ha mostrat la preocupació del comú, creu que s'ha de valorar que puguin tenir espais en els quals trobar-se i més especialment en moments com l'actual en què moltes instal·lacions estan tancades i també considera que s'hauria de fomentar la figura de l'educador de carrer. Totes aquestes propostes creu que són les que han de ser avaluades. Gili també ha confirmat que el comú ha posat denúncia sobre els fetes de la setmana passada.

La cònsol major ha recordat que la parròquia ha patit darrerament "petits actes de vandalisme" i dos altercats i que davant aquests fets cal reflexionar sobre "quina és la situació i com fer-hi front". Gili ha recordat que sovint els agents de circulació són "els primers" en arribar quan hi ha un problema i per tant considera que cal que puguin fer la seva feina amb seguretat i garanties. Així, qüestionada sobre si cal que tinguin més competències, ha respost que no ho sap, però ha afegit que el que és evident és que cal que se'ls donin "garanties perquè puguin fer la seva feina en condicions". Gili ha recordat que la comissió interparroquial treballa des de fa anys en "una renovació de la llei dels agents" i que fruit d'aquest treball "sorgeixen preguntes" sobre quina ha de ser la seva intervenció en casos com els aldarulls. Considera que el problema registrat a Escaldes ha de servir per tornar a posar sobre la taula aquesta situació i ha afegit que des del comú ja han pres alguna mesura com que els agents patrullin per parelles com la policia o se'ls ha dotat de més proteccions.

Gili ha volgut incidir que "l'època que estem vivint no ajuda" i ha recordat que des del comú s'està treballant per trobar espais alternatius per als joves als que estan tancats i també en aprofundir en la figura de l'educador de carrer. A més, la cònsol major destaca la necessitat de les ajudes a les famílies i ha afegit que "falten eines" per atendre certes necessitats.

Bus comunal

D'altra banda, i qüestionada sobre el projecte del bus comunal, Gili ha destacat que s'han proposat canvis perquè la línia circular arribi a zones d'Escaldes-Engordany on ara no ho fa i que ara està a "mans del Govern" donar resposta a aquesta possibilitat. La cònsol major escaldenca ha manifestat que el comú ha optat perquè es "mancomunin esforços", ja que havent la línia circular no tenia sentit que es fes un servei al centre d'Escaldes-Engordany i que pel que fa a les zones més allunyades, com Engolasters, els Vilars o la Plana, en breu es traurà un concurs per adjudicar un servei a demanda del qual es farà una prova pilot durant sis mesos.

stats