Societat 01/10/2022

Indignació dels estanquers francesos per l'augment de preus del tabac

Es calcula que en dos anys, el preu del paquet se situarà prop dels 11 euros

ARA Andorra
1 min
Tabac.

Andorra la VellaPreocupació al sector tabaquer francès per l'augment dels preus. Dilluns, la primera ministra Elisabeth Borne va fer públic l'augment dels preus de les cigarretes. Es calcula que en dos anys, el preu del paquet se situarà prop dels 11 euros.

El president dels estanquers d'Ariège tem per la competència que els hi exerceix Andorra. Assegura que augmentar els preus únicament envia els fumadors a l'estranger, amb els diners que això comporta. Els preus al Principat se situen entorn dels 4 euros. És a dir, menys de la meitat. I amb l'augment previst a l'alça, podria arribar a quadruplicar-se.

A Pamiers, ciutat més poblada del departament, no tenen tan clar que sigui un cop dur. Consideren que amb la diferència ja existent, una pujada de 30 o 50 cèntims no és determinant.

Les mercaderies circulen en grans quantitats pel territori d'Arièja. A la regió d'Occitània, les duanes van confiscar l'any passat prop de 64 tones de tabac de contraban. Més recentment, el maig de 2022, els agents de duanes van detenir a un individu en Lassur amb 730 cartons de cigarrets de contraban, tots procedents d'Andorra. Un altre exemple va ocórrer dos mesos després, quan un home va ser sorprès in fraganti a Hospitalet-près-l'Andorre. Portava 300 cartutxos.

stats