Societat 03/10/2018

El judici del 'cas BPA' es reprendrà el 15 d'octubre

El Tribunal de Corts ha notificat a les parts que la vista es tornarà a celebrar en dues setmanes

Ana
1 min
Alguns dels lletrats abans d'iniciar-se el judici pel 'cas BPA', el 17 de setembre. / C.G. (ANA)

Andorra la VellaA partir del 15 d’octubre es reprendrà el judici pel 'cas BPA', segons ha confirmat el Tribunal de Corts aquest matí a les parts. El judici es va ajornar el mes de gener, durant l’exposició de les consideracions prèvies, i no es van tornar a convocar les parts fins al 17 de setembre, data prevista per a l’inici de la vista. Amb tot, la vista es va suspendre immediatament perquè l'advocat Josep Anton Silvestre, que defensa quatre dels acusats, va presentar un escrit de recusació contra els magistrats Josep Maria Pijuan, Enric Anglada i Concepció Barón, per una suposada manca d'imparcialitat i una enemistat manifestada pel president de la jurisdicció en haver amenaçat d'interposar una querella al seu advocat defensor.

La sala penal del Tribunal Superior (TS) ha desestimat la petició de Silvestre, una decisió que ha transcendit aquest dimarts, i Corts ja ha fixat una nova data per reprendre el judici, sense esperar que Silvestre decideixi si recorre o no la resolució. El lletrat podria anar al Tribunal Constitucional i, fins i tot, al Tribunal d’Estrasburg.

El 15 d’octubre el judici es reprendrà en el mateix punt on va quedar el 17 de setembre: amb la fiscalia a punt per fer declarar els acusats. La intenció és que els 25 acusats vagin declarant de major a menor condemna declarada i, per tant, el primer a fer-ho hauria de ser l’exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, que va estar en presó preventiva 22 mesos, des del març del 2015 fins al gener del 2017.

stats