Societat20/12/2016

'Andorra a Taula' planteja esdevenir una marca de promoció gastronòmica del país

El sector de la gastronomia planteja reforçar l'atractiu gastronòmic del país com a reclam en el mercat català

Sergi Franch

Andorra la VellaLa Unió Hotelera d’Andorra proposa un salt qualitatiu per a la iniciativa 'Andorra a Taula' i vol convertir-la en marca, preparada per a l’assalt del mercat català. Vistos els resultats de l’acord del patrocini amb Estrella Damm, 'Andorra a Taula' planteja de cara a les properes edicions arribar al turisme gastronòmic amb dades a la mà. I ho fa en haver arribat a més de 7.000 menús servits en la darrera edició i amb la certesa que la gastronomia és la segona motivació de visita al país.

L'acord amb la coneguda marca de cerveses catalana i la seva APP, segons el president de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), Manel Ara, permetrà "entrar en un circuit amb jornades gastronòmiques d’arreu, i posar al mapa la gastronomia andorrana", i de pas crear un valor afegit al país.

Cargando
No hay anuncios

Manel Ara ha valorat la inversió i la confiança dipositada per Damm en la promoció de la gastronomia del país i en el retorn que la proposta d’'Andorra a Taula' ha donat al sector de la restauració, i és que la iniciativa “ha multiplicat en molt la inversió feta”. Són 7.436 menús assolits amb una inversió d'una mica més de 15.000 euros.

Acompanyat d’aquest impuls com a marca ‘Andorra a Taula’, la Unió Hotelera d’Andorra plantejarà al Govern i Andorra Turisme un pla de negoci amb un seguit d’accions per ajudar el sector hoteler del país. L’objectiu del pla és assessorar i coordinar les accions sobre etiquetatge a què obliga la nova llei del Ministeri de Sanitat sobre informació sanitària, però també per donar un impuls afegit a la promoció del turisme al país.

Cargando
No hay anuncios

La Unió Hotelera d'Andorra ja compta amb una primera estimació sobre l'ocupació hotelera en el transcurs de les festes de Nadal. L'ocupació se situaria -sobretot per Cap d'Any i els primers dia de l'any- en un ple absolut, segons les dades que donen l'anticipació de les reserves. Malgrat això, el sector es troba molt atent a l'estat de la neu i el possible impacte de les condicions per als esquiadors.