Societat 25/05/2024

Més de 6.000 pans beneïts pel mossèn Pepe Chisvert al tradicional aplec de Canòlich

Una jornada que ha iniciat a les 7.30 hores amb la popular pujada pel camí vell

ANA (E.M)
1 min
Les conselleres Carolina Puig i Mireia Codina en el tradicional ball de Sardanes.

Andorra la VellaEl tradicional aplec de Canòlich ha tornat a congregar a desenes de persones que s'han apropat al santuari de la Mare de Déu per celebrar el dia de la patrona de la parròquia de Sant Julià de Lòria.

Una jornada que ha iniciat a les 7.30 hores amb la popular pujada pel camí vell, on s'ha vist gent de totes les edats en aquesta travessa d'aproximadament 2-3 hores de durada i que congrega a veïns d'altres parròquies i dels municipis propers, tot i que la màxima afluència sempre ve de lauredians i lauredianes.

"És un acte de germanor de tot el poble i l'aspecte més bonic és veure com aquesta celebració divina s'ajunta amb l'aspecte terrenal" ha mencionat el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat.

Després d'uns dies de pluges intenses al territori, el temps ha donat treva per la jornada festiva, fet que ha ajudat a repartir més de 6.000 pans beneïts per mossèn Pepe Chisvert. Alguns d'ells, han estat entregats pel mateix Cairat; el cap de Govern, Xavier Espot; la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Sofia Cortesao; el síndic general, Carles Ensenyat; el director de Promoció Cultural, Joan Marc Joval; la ministra de Salut, Helena Mas; i els consellers generals Carolina Puig i Cerni Escalé.

stats