Societat 09/06/2021

Més de 800 alumnes de dinou centres de l’Alt Pirineu, Aran i Andorra participen en el 5è Concurs Whatsapp Relats

ARA Andorra
2 min
El cartell del concurs de l'edició d'enguany

Andorra la VellaLes institucions i entitats organitzadores del 5è Concurs WhatsApp Relats per a alumnes de quart d'ESO i nivells equivalents de l'Alt Pirineu, Aran i Andorra, han fet públic aquest dimecres el veredicte del jurat del certamen, amb els premis corresponents. Al concurs hi han participat 814 alumnes de dinou centres educatius de l'Alt Pirineu, Aran i Andorra, cadascun dels quals amb un relat d'un màxim de 100 paraules sota l'enunciat 'Per fi vam poder sortir'.

Un comitè avaluador, integrat per tècnics pedagògics del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior del Principat, del departament d'Educació de la Generalitat i de l'ajuntament de la Seu d'Urgell, van fer inicialment una selecció de 110 relats, els quals van passar a la consideració del jurat, que va estar format per Sandra Adam, Teresa Colom, Txema Díaz-Torrent, Isidre Domenjó, Júlia Fernández, Manel Figuera, Sara Miró, Enric Quílez, Roser Porta, Berta Ribas i Iñaki Rubio. El jurat va escollir deu finalistes i, entre aquests, va triar un primer, un segon i un tercer premi.

Així doncs, els alumnes premiats han estat Alba Carrera (1r premi), de l'Institut de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà; Judit Badia (2n premi), del col·legi Janer, i Adam Gómez (3r premi), de l'institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell. El lliurament de premis es farà els pròxims dies als centres d'ensenyament dels alumnes que han estat guardonats. El primer premi consisteix en una tauleta electrònica; el segon, en un rellotge intel·ligent, i el tercer, en una motxilla. Els set finalistes restants, a més, rebran cadascun d'ells un joc d'auriculars sense fils.

El concurs ha estat organitzat pel ministeri d'Educació i Ensenyament Superior, el Servei Educatiu Alt Urgell - Cerdanya del departament d'Educació de la Generalitat, l'ajuntament de la Seu d'Urgell, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (Idapa), i l'associació Llibre del Pirineu. A més, compta amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

stats