Societat 29/04/2021

Les motocicletes, en el punt de mira

La policia engega una campanya de control del 3 al 23 de maig

ANA
2 min
Un control policial.

Escaldes-EngordanyLa policia engegarà una nova campanya de circulació adreçada als conductors de motocicletes, ciclomotors i vehicles anàlegs. Concretament, s'iniciarà a les 7 hores del dia 3 de maig i finalitzarà a les 19 hores del dia 23 de maig del 2021. Tal com informen des del Cos de Policia, la campanya té la finalitat de millorar la seguretat viària en general, seguint les línies marcades en el pla d'actuació del departament de Policia, per detectar els comportaments imprudents dels conductors, amb l'objectiu final d'intentar reduir en nombre d'accidents amb implicació directa d'aquests vehicles. En aquest sentit, els controls preventius s'enfocaran de forma directa al control tècnic i administratiu de vehicles tipus motocicletes, així com per detectar imprudències o infraccions dels seus conductors, en aplicació de la llei de la circulació.

En aquest sentit, es realitzaran controls específics per constatar deficiències tècniques o administratives, però a la vegada també per imprudències o infraccions en el decurs de la circulació dels conductors de motocicles, ciclomotors o vehicles anàlegs. Així mateix, en el comunicat especifiquen que les deficiències tècniques o administratives poden ser per dur el vehicle indegudament matriculat, circular sense llum d'encreuament o sense cas, pel transport indegut de persones o materials, per circular amb un permís amb dades alterades o per no presentar-lo, per no disposar del distintiu d'ITV, per produir excés de fums o sorolls excessius, per no tenir assegurança o per no dur els miralls retrovisors exigits o en mal estat, entre d'altres.

Per altra banda, el control també anirà destinat a constatar imprudències o infraccions com poden ser una conducció temerària, un excés de velocitat, un avançament indegut, no respectar els senyals o els semàfors, no cedir el pas als vianants en un pas de vianants, no cedir el pas en una intersecció als vehicles que tenen preferència o no adaptar la velocitat en funció d'encreuaments, escoles o aglomeracions.

stats