Societat 09/03/2022

El nou parc de l'Ossa d'Encamp ja té la primera pedra

La voluntat del comú es tenir la instal·lació llesta en 21 mesos

L. G. (ANA)
3 min
La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, enterrant la primera pedra del nou parc 'El Bany de l'Ossa' amb la caixa del temps a dintre i els assistents a l'acte al darrere.

EncampEl comú d'Encamp ha donat aquest dimecres el tret de sortida a les obres per tirar endavant el gran projecte del mandat de la cònsol major, Laura Mas, el nou Prat Gran o com es començarà a conèixer a partir d'ara, el parc de l'Ossa. Amb un acte ple de simbolisme al bell mig del terreny on s'ubicarà la nova instal·lació i amb l'assistència de nombrosos ciutadans i polítics nacionals i comunals que, molt o poc, han col·laborat en la definició final del projecte, entre els quals s'hi trobava el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, el president de Demòcrates, Carles Enseñat, i l'excònsol major de la parròquia, Jordi Torres.

D'aquesta manera, la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, i l'arquitecte encarregat del projecte, Gerard Veciana, han estat els portaveus de l'esdeveniment amb un parlament inicial sobre els beneficis que aportarà a la ciutadania d'Encamp la nova instal·lació, tot i la gran inversió que suposa per a la corporació actual. "Es tracta d'un nou entorn que donarà prioritat a les persones. Una inversió que, tot i costar un import elevat, donarà molt més benefici que el seu propi cost general", ha manifestat la cònsol.

En aquesta línia, ha recordat que el projecte del nou parc ha estat adjudicat per un import total de 8,3 milions d'euros i que el període d'execució de l'obra es calcula en un total de 21 mesos, tot i que la voluntat de la corporació és poder obrir al públic alguna zona abans del termini establert com és l'espai d'oci i el bar. Mas ha detallat que la inversió es divideix en tres fases, 2,2 milions a l'execució del parc i de la zona de lleure, tres per a edificar el restaurant, l'edifici destinat a infància i el de serveis, on s'ubicarà circulació, 2,5 es destinen a l'aparcament soterrat de 80 places i, per cloure, 600.000 al nou vial. A més, ha recordat que malgrat que en un inici des del comú "tinguéssim por" per l'evolució del cost de l'obra arran de l'increment generalitzat dels peus, finalment "es farà tot d'una".

L'urna on s'han dipositat els elements de la caixa del temps durant la col·locació de la primera pedra del nou parc d'Encamp.
L'urna on s'han dipositat els elements de la caixa del temps durant la col·locació de la primera pedra del nou parc d'Encamp.

Un dels moments més simbòlics de l'acte ha estat, tal com ha posat de manifest la mandatària, la col·locació d'una caixa del temps a la primera pedra de la construcció, una iniciativa que "ens feia molta il·lusió i en la qual volíem que hi participessin totes aquelles persones i entitats que han fet possible aquest projecte". Així doncs, des dels membres del consell d'infants d'Encamp fins als propietaris del terreny, han tingut la possibilitat de dipositar a l'interior d'una urna diversos estris, objectes i diaris, per donar un caire "especial" a l'inici de les obres.

Fusta de boscos sostenibles

Per la seva banda, Veciana ha ressaltat el caràcter sostenible de la pròxima infraestructura, per la qual s’utilitzarà fusta de boscos sostenibles, espais on es talen aquells arbres vells que ja han complert el seu cicle de vida per fer-ne material i se’n replanten de nous i joves per mantenir i reactivar el cicle de la vida. “Són boscos ben gestionats”, ha asseverat.

En aquest sentit, ha defensat el fet d’haver tallat els arbres del terreny on es construirà el parc, aproximadament una vintena, tot al·legant que “són molt sensibles a les modificacions, variar un metre el terreny al costat d’un arbre, aquest mor”, motiu pel qual “és complicat fer una infraestructura d’aquesta envergadura conservant els arbres”.

D’altra banda, l’arquitecta també ha convidat al Govern a aplicar aquesta mena de construccions “verdes i sostenibles” en les noves edificacions per col·laborar amb el medi ambient. “Nosaltres com a professional podem proposar, però l’administració ha de donar exemple sent conscient que hi ha accions que no perjudiquen el medi natural”, ha dit.

Els consellers del Consell d'Infants encampadà posant el seu element a dintre de la caixa del temps.
La família propietària del terreny introduint un element simbòlic a la caixa del temps.
stats