Societat 10/03/2022

Les obres a la zona de les Arades comportaran afectacions en el trànsit durant 4 mesos a partir del 15 març

Sant Julià ha celebrat una reunió de poble amb els veïns de Rocacorba per exposar tots els detalls dels treballs iniciats a finals de gener

M. P. (ANA)
2 min
Un moment de la reunió de poble celebrada aquest dijous a Sant Julià de Lòria.

Sant Julià de LòriaMalgrat les obres que el Govern i el comú de Sant Julià de Lòria estan impulsant des de finals de gener a la zona de les Arades amb la finalitat de crear un nou espai públic i solucionar els problemes d'inundabilitat de la zona de Rocacorba, els veïns de la parròquia laurediana començaran a experimentar les primeres afectacions importants en el trànsit a partir del proper 15 de març i al llarg de 4 mesos. Així ho ha anunciat aquest dijous al vespre el cònsol major lauredià, Josep Majoral, al llarg d'una reunió de poble que s'ha celebrat amb els veïns de la zona alta del poble per tal d'exposar tots els detalls de les afectacions viàries.

D'aquesta manera, la circulació de dilluns a divendres entre les 9.15 i les 18 hores serà únicament descendent des de la rotonda de les Arades fins a la rotonda del Prat Nou. A partir de les 18 hores i fins a l'endemà, es restituiran els dos sentits de circulació. D'altra banda, a partir de la rotonda del Prat Nou, excepte per als veïns de la zona i per accedir a les zones d'aparcament, els vehicles en sentit ascendent s'hauran de dirigir pel carrer Bonaventura Riera fins a l'avinguda Verge de Canòlich. A causa d'aquesta alteració, la parada de bus del Prat Nou es desplaçarà a la zona blava de davant del Prat Gran, a l'avinguda Rocafort.

Una vegada hagi finalitzat el termini de 4 mesos, el comú lauredià ha informat que durant una setmana més la circulació quedarà totalment tallada a l'avinguda Rocafort (des de la rotonda de les Arades fins a la rotonda del Prat Nou en ambdós sentits de circulació) i a l'avinguda Verge de Canòlich (des del carrer de Lòria fins a la rotonda de les Arades). En aquest cas, però, les restriccions seran de dilluns a divendres només en horari nocturn, ja que s'aprofitarà per col·locar les bigues de sosteniment de la plaça que sobrevolarà la carretera.

Pel que fa al termini de les obres, Majoral ha recordat que la previsió és que estiguin finalitzades totalment en uns 220 dies. En aquest sentit, ha detallat que les obres de prevenció enfront del risc d'inundabilitat a la zona de Rocacorba seran executades juntament amb la plaça comunal i consistiran en la realització d'un mur de canalització del riu des de la rotonda de les Arades fins a l'hotel Imperial per tal d'evitar les avingudes del riu Valira. Aquestes proteccions, que eliminaran el risc d'inundabilitat existent al cas urbà, són competència del Govern.

Cal recordar que l'executiu va declarar el projecte com a obra d'interès nacional per tal de garantir-ne la viabilitat. Està previst que la plaça tingui una superfície de 700 metres quadrats, equivalent a la de la Germandat. El cost global de l'obra se situa proper als 1,2 milions d'euros.

stats