Societat 15/05/2018

Unes 215 noves places d'aparcament al costat de la Dama de Gel

El cost total de l'obra serà de 300 mil euros i es pagarà un lloguer de 12.000 euros mensuals als propietaris del terreny

Ana
3 min
L'espai on s'ubicarà el nou aparcament al costat de la Dama de Gel. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl comú de la capital continua amb la voluntat i la intenció de construir i instal·lar més aparcaments a tota la parròquia per cobrir les mancances de places de vehicles existents. De fet, actualment Andorra la Vella disposa d'unes 5.000 places d'aparcament però la cònsol major, Conxita Marsol, ja ha apuntat en diverses ocasions que “no és suficient”. En aquesta línia de treball la màxima mandatària comunal ha anunciat que la corporació ja ha tancat un acord amb la propietat del terreny situat al costat de la Dama de Gel, entre l'avinguda Consell d'Europa i el carrer de la Valira, per ubicar-hi un nou aparcament comunal que tindrà unes 215 places. Les obres de construcció i adequació de l'espai, actualment terreny erm, començaran la setmana que ve, i tenen una previsió de finalitzar en un termini de mes i mig. Aquest dijous es portarà l'acord de la junta de govern al consell de comú per ser aprovat.

La cònsol ha defensat que aquest nou equipament serà molt útil, sobretot, durant aquells mesos que el pàrquing del Parc Central està inhabilitat per el Cirque du Soleil o la Fira d'Andorra la Vella. Ha comentat que, a més, s’ha pres la decisió amb anticipació, “pensant que al Fener hi ha la previsió de fer una obra particular” i que, per tant, l’aparcament d’aquesta zona de la parròquia s’hi podria veure afectat. El cost total de l'obra serà de 300 mil euros i es pagarà un lloguer de 12.000 euros mensuals als propietaris del terreny. Mentre durin les obres, la cònsol ha apuntat que s'ha acordat no pagar cap mensualitat del lloguer. L'entrada al nou aparcament serà pel carrer Valira.

En el marc de construcció i inauguració de nous espais per deixar el cotxe, el comú ha obert aquest dimarts al matí el nou aparcament situat al costat de l'Estació Nacional d'Autobusos i que té una capacitat per a 105 vehicles. Malgrat que “no és de la zona més deficitària de la parròquia”, Marsol ha defensat que la nova infraestructura servirà per donar servei a l'estació i a la futura seu de la justícia, així com també busca pal·liar el dèficit d'espai arran de les obres que es duen a terme al pàrquing Prat de la Creu-Centre Ciutat i que duraran fins a l'octubre.

Durant aquest mandat el comú haurà habilitat almenys 400 noves places d’estacionament distribuïdes entre el futur pàrquing de la Dama de Gel, el de l’estació i el de la Serradora, a pocs metres de l’escola andorrana de Santa Coloma i que té capacitat per a 79 vehicles. Com la resta de pàrquings públics de la parròquia, aquest nou aparcament oferirà mitja hora gratuïta d’estacionament i 1 hora amb la targeta PK.

Més places d'aparcaments i nou ascensor

A part d'aquestes noves infraestructures, la cònsol ha avançat que de cara al mes d'octubre tindran redactat el projecte i la direcció d'obra de l'aparcament que es construirà sota el vial del Prat del Rull, que consisteix en una ampliació del pàrquing del Centre Històric, amb sortida a l'Estació Nacional d'Autobusos. Es preveu que la nova instal·lació permeti guanyar unes 198 places noves i que també té prevista enderrocar una nau situada al costat del nou pàrquing inaugurat aquest dimarts amb un cost aproximat d'un milió d'euros. Un cop enllestit el projecte, Marsol ha apuntat que “veurem com el podem assumir i quan han de començar les obres” i ha deixat entreveure que l'aparcament que s'ha posat en marxa aquest dimarts serveix per cobrir necessitats mentre l'ampliació del pàrquing del Centre Històric no estigui finalitzat.

La cònsol també ha apuntat que a principis del mes de juny s'inaugurarà l'ascensor, les escales i la passarel·la que connecten verticalment l'avinguda Príncep Benlloch i la Baixada del Molí.

stats