Societat 17/12/2021

Pràcticament ple -amb el ministre Gallardo o l'ambaixador rus- el primer vol regular en 37 anys a l'aeroport Andorra – La Seu

ARA Andorra
2 min
La Terminal 4 de l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas

La Seu d'UrgellL'avió ATR Aircraft EC-LRR 72-600 de la companyia Air Nostrum s'ha de convertir, amb l'aterratge d'aquest divendres cap a les 15.30h a l'aeroport Andorra la Seu provinent de Madrid, en el primer vol regular que rep la infraestructura pirinenca en 37 anys. La delegació andorrana que participa de la inauguració ha matinat per desplaçar-se fins a la capital espanyola on, a les 14h, s'enlairarà l'aparell amb destí a l'Alt Urgell. Govern ha convocat la premsa del país, que no participa del vol inaugural, a les 15h a l'aeroport urgellenc per veure l'aterratge i registrar les impressions del cap de l'expedició andorrana, el ministre Jordi Gallardo, a peu de pista, on el rebrà el cap de Govern, Xavier Espot. Un cop realitzat aquest primer vol regular, l'avió es tornarà a enlairar, de tornada cap a l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas.

L'aparell que farà el vol inaugural té una capacitat per a 72 persones i, segons previsions de l'Executiu, anirà “pràcticament ple”, amb una seixantena de persones. Volaran amb Gallardo, el secretari d'Estat d'Economia, Èric Bartolomé i el director d'Empresa i Transports, Josep Lluís Pujol. Entre els passatgers del primer vol també hi ha el delegat de la Generalitat per l'Alt Pirineu i l'Aran, Ricard Pérez, i l'ambaixador de Rússia a Espanya i a Andorra, Yuri Korchagin. Aquest mateix divendres, una hora i mitja abans de l'enlairament, la web d'Ibèria, matriu d'Air Nostrum, encara oferia tiquets per embarcar en aquest primer vol regular, amb preus a partir de 117 euros. La 'business class', a partir de 388 euros.

Abans del primer enlairament és previst que el ministre Gallardo es reuneixi amb la seva homòloga espanyola, Raquel Sánchez, i que els dos facin declaracions mentre tallen la cinta d'inauguració de la línia regular.

Recordem que la línia regular operarà els divendres de l'aeroport madrileny, amb enlairament a les 14h, i des de l'urgellenc, a les 16.50h. Tornaran diumenge a la capital espanyola, a les 14.30h.

stats