Societat 28/11/2023

El Príncep monegasc Albert II deixa la porta oberta a Europa

La continuïtat del diàleg amb la Unió Europea es manté i el Príncep destaca la importància de preservar el model únic de Mònaco

Joel Picón
2 min
Imatge d'Albert II de Mònaco

Andorra la VellaA una entrevista exclusiva amb Mònaco-Matin el dia de la Festa Nacional, el Príncep Albert II de Mònaco ha abordat la suspensió de les negociacions d'associació amb la Unió Europea, expressant un to optimista i subratllant la importància de trobar "solucions innovadores".

Després de dos mesos des que s'anunciés la suspensió de l'Acord d'Associació entre el Principat de Mònaco i la Unió Europea, el Príncep Albert II va destacar la necessitat d'innovació en aquesta nova fase.

Les negociacions van ser suspeses de comú acord, i tot i que el Príncep reconeix les dificultats, subratlla la interconnexió territorial i política entre Mònaco i la UE, insistint en la continuïtat del diàleg.

"Sortim de les negociacions com a bons amics i crec que també ens correspon a nosaltres trobar solucions innovadores que assegurin a Mònaco els mitjans per al seu desenvolupament, preservant al mateix temps el seu model econòmic i social", va afirmar el Príncep Albert II.

Un model a preservar

Sobre la qüestió de ser inclòs en la llista grisa després de les conclusions del comitè anti blanqueig de capitals, Moneyval, el Príncep va destacar la dedicació del Principat per complir amb els estàndards internacionals contra el blanqueig de diners.

Va subratllar els esforços realitzats per formar un equip capaç de respondre a les preguntes i d'adaptar la legislació per complir amb els criteris, amb la confiança que aquesta diligència serà reconeguda pel comitè Moneyval.

El Príncep Albert II també va assenyalar que les noves lleis implementades estan en línia amb les mesures ja adoptades i que s'han creat nous llocs de treball per reforçar l'aplicació d'aquests canvis legislatius.

Així mateix, va reafirmar el compromís "inquebrantable" del Principat en la lluita contra el blanqueig de capitals, el finançament del terrorisme i la proliferació d'armes de destrucció massiva, destacant que aquest compromís és sincer i no només un discurs de cara la galeria.

En definitiva, la situació continua sent d'espera pels resultats, però el Príncep Albert II expressa confiança en els esforços duts a terme fins ara i espera que aquesta determinació sigui ben rebuda pel comitè Moneyval. La continuïtat del diàleg amb la Unió Europea es manté, i el Príncep destaca la importància de preservar el model únic de Mònaco mentre busca col·laborar amb els països europeus.

stats