Societat 21/10/2017

Professionals de l’Scrabble es donen cita a Encamp

La biblioteca encampadana acull aquest dissabte el 2n Campionat Internacional de Scrabble en català

Ana
2 min
Alguns dels participants al concurs amb la partida en marxa. / M. M. (ANA)

EncampFormar paraules en català i aconseguir els màxims punts possibles per guanyar a l’oponent. Amb aquest objectiu s’han reunit nou professionals de l’Scrabble aquest dissabte al matí a la biblioteca comunal d’Encamp en motiu del 2n Campionat Internacional de Scrabble en català. Els participants han arribat de diferents indrets de Catalunya, com ara Barcelona, Girona i l’Hospitalet, i també hi han participat persones del Principat. El campionat, organitzat conjuntament entre la biblioteca i Federació Internacional de Scrabble en català, està dividit en cinc rondes, el reglament que s’usa és el que marca la federació i les partides són sempre contra un sol oponent.

Com a novetat d’enguany cal destacar l’entrega d’un val de 50 euros per comparar llibres i un joc Scrabble per a la persona que aconsegueixi formar la paraula amb més puntuació que pertanyi al vocabulari andorrà, com per exemple clípol, saig, casa comuna o averia. Aquest premi se l’ha endut Armand Jammamed, que ha construït la paraula veïnats, amb 73 punts. El campionat també permet sumar punts a la lliga que es disputa a Catalunya d'aquest joc, per això, tots els participants al concurs reben una puntuació en funció dels resultats de les seves partides i aquells que juguen per primer cop entren automàticament al rànquing.

“L’objectiu és fomentar l’escriptura i lectura del català”, ha ressaltat la coordinadora d’activitats de la biblioteca comunal d’Encamp i el Pas de la Casa, Susana Ginesta. En referència a la participació, Ginesta ha apuntat que l’activitat està adreçada a un públic molt concret i també ha apuntat que a Andorra no hi ha molta tradició. Per aquest motiu, de cara a l’any que ve, s’estudia poder realitzar partides a través d’aplicacions mòbils per atreure públic jove.

La primera classificada del campionat ha estat Cristina Bassons. La catalana ha revalidat el títol aconseguit en l’edició passada i s’ha endut un Ipad mini i un joc de Scrabble. Per la seva banda, la també catalana Imma Ribas ha quedat en segona posició i ha guanyat un lector ebook i un joc de Scrabble. Estava previst atorgar un premi al millor jugador encampadà, però en vista que no se n’ha apuntat cap, l’organització ha decidit cedir aquest premi, que compta amb un val de 50 euros per comprar llibres i un joc de Scrabble, a l’escaldenca Vanessa Canal.

D’altra banda, aquest mateix dissabte, però a partir de les vuit del vespre i a la biblioteca comunal del Pas de la Casa, s’ha celebrat la 6a edició del Campionat de Scrabble en català al Pas de la Casa. Les onze persones inscrites són del país i només s’han realitzat dues partides de 40 minuts amb múltiples jugadors. Pel que fa als guanyadors, Roger Martínez s'ha endut el primer premi, obsequiat amb un Ipad Mini i un joc d'Scrabble. La segona classificada ha estat Rosa Erola, que ha rebut de mans de la cònsol menor, Esther París, un joc d'Scrabble i un val per comprar llibres.

stats