Societat 13/08/2019

El Punt de Trobada desmenteix que els seus treballadors fossin "coaccionats" per netejar restes de runa

Un seguit de comentaris publicats a xarxes socials donen a entendre tot el contrari

Marc R. Fort
2 min
Un treballador del Punt de Trobada retirant restes de deixalles. / M. R. F.

Andorra la VellaXavier Jordana, advocat de la família Cachafeiro (actuals propietaris del centre comercial Punt de Trobada), ha desmentit aquest dimarts que els treballadors haguessin acudit de forma "obligada" a netejar restes de runa provocada per l'esllavissada del dissabte passat. Jordana ha recalcat que "els treballadors que van ser convocats van acudir de forma totalment voluntària i per solidaritat amb l'empresa". En aquest sentit, diversos treballadors que han demanat romandre sota anonimat, segons diuen, "per evitar represàlies", asseguren que van ser "coaccionats" i van veure perillar el seu lloc de treball en cas de no acudir el dia i a l'hora que des de direcció se'ls va demanar.

Queixes sobre les mesures de seguretat

Pel que fa al subministrament de mesures de seguretat, Jordana ha assegurat que als treballadors "se'ls va facilitar equip preparat per evitar danys personals", a excepció del casc, ja que com ha comentat el lletrat, "el seu ús no era obligatori". En aquest cas, els treballadors reiteren que l'empresa "no va entregar ni guants, ni botes protectores", afegint que "ens van dir que la roba l'havíem de dur nosaltres". De fet, i arran de l'anterior article publicat en aquest mitjà, on es donava llum a les condicions laborals del Punt de Trobada, s'han publicat comentaris a les xarxes socials de suposats treballadors que donen veracitat a aquests testimonis.

Testimoni1

Val a dir que aquest no és l'únic punt en el qual les xarxes socials mostren opinions contradictòries amb les declaracions que es fan des del centre comercial. De fet, aquest mateix dimarts al matí, Jordana ha anunciat que la família Cachafeiro no tenien constància del mal estat del terreny on es va produir l'esllavissada. Per contra, comentaris com aquest tuit, són els més habituals en xarxes després de fer-se pública la notícia.

Captura de pantalla de Twitter. / TWITTER ARA
stats