Societat 07/05/2024

El recordatori de la vacuna de la covid comença dilluns vinent

La campanya de vacunació funcionarà del 13 de maig fins al 21 de juny

ARA Andorra
1 min
Salut iniciarà dilluns vinent el recordatori de la vacuna de la covid per a majors de 80 anys

Andorra la VellaAquesta primavera es farà una campanya de vacunació contra la COVID-19, del 13 de maig al 21 de juny, adreçada a les persones majors de 80 anys, així com aquelles més grans de 60 anys amb diverses condicions de risc. Per a la vacunació d’aquest últim col·lectiu serà necessària la prescripció mèdica. Les persones interessades a rebre el vaccí hauran de demanar cita als centres d’atenció primària, mentre que les residents en centres sociosanitaris podran rebre la vacuna en el mateix centre. Aquesta campanya s’engega seguint les recomanacions actuals de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) d’administrar una dosi de la vacuna cada sis mesos a aquests col·lectius.

Així mateix, des del 13 de maig, els CAP del país administraran la vacuna contra la COVID-19, amb cita prèvia, a les persones amb immunosupressió i les embarassades, amb la prescripció mèdica corresponent, seguint les recomanacions de l’OMS. Per les gestants es recomana l’administració d’una dosi d’aquesta vacuna, preferiblement en el segon trimestre de l’embaràs de cada gestació, si fa més de sis mesos que es va rebre la darrera dosi.

Els vaccins disponibles per aquesta campanya de vacunació seran els de Pfizer i Hypra, que ja es van utilitzar per a la de la tardor.

stats