Societat 13/05/2021

El refugi de l'Illa, obert sense interrupcions fins a finals d'octubre

El nou gestor vol mantenir el concepte de servei públic

ANA
2 min
Refugi de l'Illa

Andorra la VellaEl Govern ha informat aquest dijous que el refugi de l'Illa, ubicat a la vall del Madriu-Perafita-Claror, torna a estar obert al públic amb un nou gestor. La concessió de l'explotació de l'equipament va ser adjudicada per concurs públic a l'oferta presentada per David Naudí.

Durant els primers mesos de concessió, i amb l'objectiu de facilitar al màxim l'accés per a tothom, el refugi es trobarà obert sense interrupcions fins a finals d'octubre. A partir del desembre, les dates d'obertura seran tots els dies entre l'1 de desembre i fins a l'1 de maig (període hivernal) i des del primer dissabte de juny fins a l'1 de novembre (període estival). Fora d'aquests períodes el refugi estarà disposanible, amb una reserva prèvia, per a grups de com a mínim quinze persones.

Amb la reobertura del refugi, el Govern manté l'aposta per disposar d'una xarxa de refugis guardats que permetin fer la volta del país de forma sostenible i respectuosa amb el medi ambient. El refugi ha de ser un punt de referència, d'avituallament i de descans pels excursionistes, pels muntanyencs i, en general, pels usuaris de la vall. També ha de ser un punt d'informació sobre els paisatges, les zones humides, la biodiversitat i els valors de la vall.

Els objectius del nou gestor són mantenir el concepte de servei públic que es dona als refugis de muntanya, amb la millor qualitat, mantenint l'esperit de muntanya, donant acollida a tot excursionista que requereixi d'un espai de repòs o manutenció. A més, vol donar informació i orientació als visitants de la vall, tant de l'entorn com de la pràctica de l'alpinisme, creant un espai de convivència entre els muntanyencs, de reflexió sobre la muntanya i els seus usuaris, així com el desenvolupament de formacions lligades a la muntanya i a l'entorn del refugi.

stats