Societat 12/03/2021

Sant Julià aposta per la reducció de la despesa

El comú aprova diversos reglaments de reestructuració de l'administració

M. P. (ANA)
2 min
La sessió ordinària del consell de comú de Sant Julià de Lòria d'aquest divendres.

Sant Julià de LòriaEl comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat aquest divendres una sèrie de reglaments de reestructuració de l'administració, d'acord amb la llei 9/2020 de mesures de racionalització econòmica i de recursos humans del sector públic que, segons ha explicat el cònsol major lauredià, Josep Majoral, tenen com a objectiu arribar a una reducció de la despesa i assolir una optimització dels recursos humans, permetent així dotar els treballadors de major "professionalització i objectivitat". El cònsol ha reconegut que "no són moments fàcils i l'administració s'haurà d'estrènyer el cinturó", però tot i això, ha remarcat que "no s'han tocat salaris ni tasques de ningú".

D'aquesta manera, amb l'aprovació d'aquestes normes jurídiques s'estableixen "unes regles clares de funcionament que acabaran amb els greuges que hi podia haver entre els funcionaris". La votació ha comptat amb l'abstenció dels tres consellers de Desperta Laurèdia (DL), manifestant que "ha faltat consens que permetés fer un intercanvi dinàmic de propostes i esmenes" i assegurant que "una comunicació més directa hauria permès evitar dubtes i esvair malentesos". A més, han criticat que la corporació només hagi deixat obert un termini de tretze dies per a la presentació d'esmenes que, per altra banda, el 90% d'elles han estat considerades favorablement.

Problemàtica amb la finalització de les urbanitzacions

La corporació laurediana també vol posar ordre en totes aquelles urbanitzacions de la parròquia, la gran majoria, que actualment no estan legalitzades a conseqüència de la manca d'acord d'alguns propietaris. La problemàtica data des de l'aprovació de la llei del sòl, i sembla que "alguns dels propietaris no poden o no volen fer front a la despesa per acabar la urbanització", ha dit Majoral. També existeix el problema que "no s'identifica" alguns dels veïns i, fruit d'això, la resta de privats "no poden acabar el carrer".

Amb tot, el comú ha aprovat per unanimitat una ordinació "per marcar clarament els procediments de l'administració per poder arribar fins al final", i acabar aquells treballs als quals, econòmicament, es pugui fer front. Un cas és la urbanització de Font de la Vall, a la qual el comú destinarà 20.000 euros per poder-la finalitzar perquè només hi ha dos privats que s'hi oposen. Posteriorment, es passarà la factura als propietaris, que hauran d'efectuar l'abonament corresponent. En cas contrari, Majoral ja ha anunciat que se seguiran els procediments corresponents, podent arribar fins i tot a estances judicials.

Aquesta problemàtica, que agrupa molts polígons, urbanitzacions i propietaris, "bloqueja el creixement de la parròquia" i elimina la possibilitat de construir si una urbanització no està acabada.

stats