Societat 17/12/2020

Els comuns comencen a anunciar a on i des de quan distribuiran els tests d'antígens

El primer en fer-ho serà Sant Julià, des d'aquest divendres

ARA Andorra
3 min
Sant Julià inicia el repartiment de tests aquest divendres a la plaça de la Germandat

El comú de Sant Julià de Lòria iniciarà aquest divendres el dispositiu de repartiment de tests ràpids d'antígens a la població per tal de minimitzar el risc de transmissió de la Covid-19 durant les festes de Nadal. Segons ha informat la corporació a través de les xarxes socials, es lliurarà una prova a tots els residents de la parròquia majors de 6 anys. El dispositiu s'ubicarà a la plaça de la Germandat. El repartiment s'iniciarà a partir de les 15 hores i els ciutadans s'hi podran desplaçar fins al pròxim 24 de desembre.

A Encamp i al Pas de la Casa, els tests es podran començar a recollir a partir de dilluns, als serveis de Tràmits (entre les 8h i les 17h) i a les oficines de Turisme (de 9h a 13h i de 15h a les 19h). A les persones majors de 70 anys se'ls portaran a domicili.

El comú d'Andorra la Vella començarà el repartiment dels tests d'antígens gratuïts que ha adquirit el Govern a partir d'aquest dissabte a les 14 hores a la plaça de braus, l'aparcament que es troba tot just al davant del Govern. Tal com ha comentat la cònsol major, Conxita Marsol, els tests es repartiran fins dimecres i els horaris seran, dissabte de dues del migdia a nou de la nit i la resta de dies de vuit del matí a nou de la nit.

Marsol ha fet una crida a què s'hi desplaci només el cap de casa i que reculli els tests de totes les persones que conformen el nucli familiar. La cònsol major ha recordat que Andorra la Vella haurà de repartir uns 21.000 tests corresponents a 11.000 unitats familiars, amb la qual cosa ha incidit en la importància que hi vagi només una persona a fer aquesta recollida. A la zona habilitada per al repartiment hi haurà diferents taules amb les lletres dels cognoms i hi haurà marcats itineraris; també s'ha pensat que s'hi pugui anar en vehicle.

El comú de Canillo posa a disposició dels ciutadans els testos d'antigens subministrats pel Govern. Del dissabte 19 al dimecres 23 de desembre, de 9.30h a 19.30h a les aquilles de l'Edifici del Telecabina i les taquilles a l'aparcament del Tarter.

El comú d'Ordino iniciarà aquest dissabte 19 de desembre, a la sala La Buna, la distribució dels paquets d’autotests nasal d’antígens per a tota la població major de sis anys censada a la parròquia. El dispositiu entrarà en funcionament dissabte de les nou del matí a les dues del migdia. Diumenge estarà tancat i es reobrirà al públic, de dilluns 21 al dimecres 23 de desembre, de les vuit del matí a les vuit de la tarda. La sala ha estat habilitada amb dos circuits de sentit únic.

El comú d’Ordino ha manifestat que informarà la ciutadania mitjançant tots els canals de comunicació corporatius disponibles, pantalles informatives i mitjans de comunicació i que per qualsevol dubte es pot trucar al 163.

A la Massana, el repartiment del test d’antígens es farà a la sala de la Closeta. S’ha planificat un horari ampli per facilitar que tothom pugui venir a recollir-lo. Divendres, de 15h a 19h, de dissabte a dimecres, de 9h a 19h i dijous, de 9h a 14h.

Per tal de poder recollir cadascun dels tests, els comuns recorden que és imprescindible dur el carnet de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). Així mateix, i amb la voluntat d'evitar aglomeracions, les proves es podran recollir per nuclis de convivència i els ciutadans també es podran endur els corresponents a altres persones sempre que portin el carnet de la CASS corresponent.

Anunci encampadà de recollida de tests
stats