Societat 29/05/2019

Torra atribueix els atacs contra ell a “veus discordants”

El bomber no pensa deixar el càrrec a la plataforma sindical i recorda que la guerra interna ja fa temps que és oberta, però espera que es pugui reconduir

M. M.
2 min
Els presidents de l'ABA i de l'A118, Joan Torra i Miquel Àngel Adran, moments abans d'entrar la demanda a Tràmits. / M. F.

Andorra la VellaEl president de l'Associació de Bombers d'Andorra (ABA), Joan Torra, ho té clar: “De dimitir res de res”. Així ho ha apuntat després que el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra (CFPA) demanés aquest dimarts la seva dimissió. “L'únic que volen és apartar les veus discordants”, assenyalant els sindicalistes policials així com també el SEP i Sipaag que van mostrar-se també contraris a les posicions de Torra. El sindicalista ha parlat de “males interpretacions” de les seves paraules per haver arribat a l'extrem actual, però, tot i això, entén que s'arribi a aquest punt perquè “portem una guerra des de fa dies”, ha reconegut.

Torra també ha volgut recordar que té el suport de la resta de sindicats de la plataforma, així com la mateixa ABA i també de l'USdA, per això no es planteja en cap moment dimitir. Ha volgut emfatitzar que la guerra interna entre sindicats neix per la polèmica del cobrament de les baixes per la mútua així com també arran del cas que va denunciar la mateixa CFPA perquè diversos funcionaris havien cobrat el sou dues vegades. Mentre que els policies apuntaven que aquest cas hauria generat unes pèrdues de 300.000 euros, Torra ho va negar i ho continua negant. “Els números són tossuts i les coses, al final, posen a cadascú al seu lloc”; per això es mostra convençut que la guerra interna podrà arribar a bon port quan el cas quedi en “no res”.

Pel que fa a les darrers declaracions de Torra, i que han encès els sindicalistes policials, ha volgut deixar clar que el que va dir és correcte. “Quan parlo sé de què parlo, dins del reglament de la mútua, els cossos especials podem cotitzar un complement que es paga en una tretzena paga”, i remarca que hi ha una diferència entre el complement específic i no d'especialitat.

Batalla per separat

Arran de la guerra oberta i també pel fet que ja estiguin desplegades les lleis relacionades amb els cossos especials, Torra vaticina que el diàleg per encarar la modificació de la Llei de la Funció Pública serà una batalla on cada sindicat anirà per lliure. Mentre que el Sipaag ja ha posat sobre la taula que el primer que demanaran és la derogació del text legislatiu, el sindicalista bomber no va tant enllà i recorda que hi ha partits al Govern que demanaven la modificació de la llei, i precisament això és el que demanaran. Consideren que la sentència del Tribunal Constitucional no és menor i que s'ha d'aprofitar l'avinentesa per modificar tot allò amb el que estan en contra.

Per últim, Torra també ha informat que l'ABA i A118 han tornat a reclamar el pagament igualitari de les baixes, després que la demanda fos rebutjada per la plataforma.

stats