Societat 20/03/2024

Torres opina que s'haurien d'establir controls de flux per garantir el respecte a l'entorn natural

Torres va subratllar la necessitat d'establir controls de flux per garantir el respecte a l'entorn natural sense caure en un ús intensiu

ARA Andorra
2 min
El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, durant la presentació del pla d'accions d'Andorra Selected.

Andorra la VellaDurant l'entrevista exclusiva concedida a Ràdio Nacional d'Andorra (RTVA) en el marc de l'Avui especial pel 12è Congrés Mundial de Turisme de Neu, Muntanya i Benestar, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, juntament amb la cònsol major del Comú d'Encamp, Laura Mas, van abordar diverses qüestions rellevants pel futur del turisme a Andorra.

Amb una visió positiva, Torres va destacar el bon estat actual del turisme, assegurant que encara es pot millorar. "Podem créixer encara més, sobretot amb la desestacionalització", va afirmar el ministre. Respecte a la candidatura d'Andorra 2029, el ministre va fer una menció especial al resultat del Joan Verdú, destacant que "és evident que ens ajuda a estar a un nivell superior".

Buscar un equilibri entre modernitat i naturalitat

Així mateix, Torres va ressaltar la importància de protegir els elements que fan d'Andorra un destí turístic atractiu per si mateixos. "Hem de buscar l'equilibri entre la muntanya i les instal·lacions. Hem de ser conscients del país que tenim", van destacar tant el ministre com la cònsol.

En relació amb la preservació de la natura, el ministre Torres va subratllar la necessitat d'establir controls de flux per garantir el respecte a l'entorn natural sense caure en un ús intensiu que pugui comprometre'l. "S'ha de respectar la natura sense fer un ús intensiu", va afirmar el ministre en relació amb les polítiques que es plantegen per al futur del turisme a Andorra. En aquest sentit, Torres va destacar que la feina feta és immillorable, tot i que reconeix que la geopolítica juga un paper important en aquesta qüestió.

stats