Societat 25/09/2022

Els treballadors de la Creu Roja tindran garantida la feina en la nova concessionària del transport sanitari no assistit

Jover ha afirmat que l'entitat no optarà al concurs per mantenir el servei

ARA Andorra
2 min
Una ambulància de la Creu Roja Andorrana.

Andorra la VellaLes onze persones que actualment treballen a la Creu Roja Andorrana prestant el servei de transport sanitari no assistit han de tenir garantits els drets i l'antiguitat en el nou concurs que el Govern ha licitat per trobar una empresa privada que faci aquest servei. Així ho ha posat en relleu el ministre portaveu, Eric Jover, que ha destacat que en principi l'ONG no optarà a aquest concurs, ja que es va acordar entre l'executiu i l'associació que donat que aquesta tasca "marxava de la pròpia definició" de la seva feina això feia que no es plantegin optar a aquest concurs. Cal recordar que aquest transport és el que serveix, per exemple, per portar persones amb dificultats en la mobilitat a rebre tractaments mèdics com la diàlisi.

Així, la licitació que el consell de ministres ha aprovat aquest dimecres està orientada en principi a empreses privades que hauran de començar a donar funcionar a partir de l'1 de gener.

Actualment, aquest servei el presta la Creu Roja en el marc de les pròrrogues extraordinàries al conveni existent entre aquesta entitat, el Govern i el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS). La darrera pròrroga finalitza el 31 de desembre, motiu pel qual es licita ara aquest concurs.

Segons informen des de l'executiu, el plec de bases contempla diversos criteris a tenir en compte a l'hora d'adjudicar el concurs. Així, cal presentar una proposta d'oferta econòmica per a la realització dels serveis individuals i col·lectius. D'altra banda, pel que fa a la gestió i funcionament del servei, es valorarà amb major puntuació l'opció que permeti el desenvolupament en les millors condicions de qualitat.

També es tindran en compte millores en la proposta inicial, així com experiència de l'empresa en l'execució de contractes per serveis sanitaris similars.

La licitació es farà mitjançant concurs nacional amb procediment obert i modalitat de contractació ordinària. Les ofertes s'han de presentar fins al 26 d'octubre.

Jover també ha informat que l'import al que resulti adjudicat serà finançat per part de la CASS, el ministeri de Salut i l'usuari. La CASS finançarà el 90% de les tarifes de la seguretat social que s'aprovin per aquest transport i l'usuari el 10%. El ministeri pagarà el diferencial entre la tarifa adjudicada i la tarifa de la seguretat social.

A l'últim, el ministre portaveu ha volgut agrair a la Creu Roja la "gran tasca" que ha fet durant aquests anys gestionant aquest servei.

stats