El Govern assegura que els treballs de contenció a la CG1 avancen a bon ritme

L'executiu manté la voluntat d'obrir els carrils habituals aquest dijous

Segons ha explicat el  Govern en un comunicat, després d’una nova inspecció sobre el terreny, "les actuacions i treballs de millora a la zona afectada per l’esllavissada de dissabte avancen a bon ritme". Es manté així la voluntat d’obrir els carrils habituals de la carretera general per aquest dijous per a tota mena de vehicles. Els tècnics, que fan una inspecció constant de la muntanya, han recordat que continuaran havent-hi petits despreniments de purga. A més, els pròxims dies és previst que arribi un nou sistema topogràfic de precisió que permetrà analitzar la zona geològicament i fer-ne un seguiment encara més exhaustiu i sense cap afectació en la carretera.

El que sí que és possible és que en algun d’aquests moviments s’aixequi pols que dificulti la visió momentàniament. Per aquest motiu, la policia serà present a la zona per tal d’assistir els conductors i tallar el trànsit si fos necessari. Per contra, una vegada es recuperi la circulació habitual, el desplegament logístic i sanitari especial que aquests dies s’hi ha instal·lat es desactivarà.

L’ús de l’ aparcament exterior que hi ha davant del centre comercial també es podrà restablir a partir d’aquest mateix dijous. En la seva part propera al sud, els vehicles podran aparcar-hi amb tota normalitat. En la meitat nord, la més propera a la zona de l’esllavissada, s’hi permetrà la circulació però no l’estacionament.