Societat 04/09/2021

Una trentena de persones celebren la diada de la Mare de Déu de l'Oratori

La cerimònia ha comptat amb la tradicional pregària i l'ofrena floral a l'adoratori

ANA
1 min
Un moment de la pregària a la Mare de Déu de l'Oratori aquest matí a Encamp.

EncampUna trentena de persones s'han reunit aquest dissabte al matí a l'adoratori situat al camí vell d'Encamp cap a Meritxell, situat a les Bons, per celebrar la diada de la Mare de Déu de l'Oratori. A la celebració també hi ha assistit la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, el conseller major encampadà, Xavier Fernández, i el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres.

La diada, que té lloc el primer dissabte del mes de setembre, s'ha iniciat a les onze del matí amb la pregària a la Mare de Déu, oficiada pel mossèn Antoni Elvira, ha continuat amb la tradicional cantada dels gojos marians i ha clos amb l'ofrena floral a l'adoratori per part dels més petits de la parròquia i, com a novetat, la lectura d'un poema per part d'una ciutadana de la vila de les Bons, Marta Deu. "Ens ha agradat molt que aquest any l'hagi pogut compartir la dedicació a la Mare de Déu amb tots nosaltres", ha indicat Mas.

L'ofrena floral a l'adoratori de la Mare de Déu de l'Oratori per part dels més petits de la parròquia.

La cònsol ha exposat que la diada és "molt especial" pels encampadans perquè suposa el preludi de la festivitat de Meritxell i es du a terme al tradicional camí que condueix de la vila d'Encamp a Meritxell. A més, ha assenyalat que aquest any, donada la millora de la situació sanitària arran de la irrupció de la Covid, no s'ha limitat l'afluència a l'acte i ha destacat que tot i "estar a l'aire lliure, tothom ha portat la mascareta posada".

stats