Societat 25/02/2022

Tret de sortida al Carnaval arreu del país amb les rues infantils

ANA
2 min
Els infants de primària de les escoles d'Ordino celebrant la rua de Carnaval després de dos anys de parada.

Els infants d'arreu del país han donat aquest divendres el tret de sortida a les festes i activitats de Carnaval. D'aquesta manera, els alumnes de primària d’Ordino, de l’escola Andorrana i Francesa, han omplert aquest divendres el carrer i la plaça Major per celebrar el Carnestoltes amb la recuperació de la tradicional rua. Aproximadament 500 infants d'entre sis i deu anys han desfilat a la Rua de Carnaval, organitzada amb col·laboració del comú, on no ha faltat una animació amb cavallets de mar gegants i percussionistes.

L'esdeveniment ha començat a les deu del matí amb la desfilada per classes i disfresses temàtiques. Els cònsols de la parròquia, Josep Àngel Mortés i Eva Choy, han baixat a veure els infants que des de feia dos anys no podien celebrar el Carnestoltes al carrer amb motiu de la irrupció de la pandèmia. El carrer i la plaça s’han omplert també de mares i pares que no s’han volgut perdre aquest moment.

Cercavila infantil a Sant Julià de Lòria

Sant Julià de Lòria ha iniciat el Carnaval amb la Cercavila de les escoles de la parròquia. Els alumnes han tenyit els carrers d'humor i de diversió disfressats amb l'animació de 'La Família Gordini' i el grup de batucada 'Tokem x Tu'. L'activitat s'ha iniciat a les 10.30 hores i els infants han recorregut diferents punts de la vila en una cercavila amb sortida i arribada als centres escolars.

El Carnaval continuarà aquest dissabte amb una gimcana infantil i juvenil i a les 19 hores hi haurà una Cercavila amb la presència de la Bruixa Tecla a càrrec de la Colla de Geganters de Sant Julià de Lòria. Diumenge a les 18.30 hores se celebrarà la Gran Rua i dilluns es tancaran els actes amb la despenjada, el judici i la cremada del Carnestoltes.

Un instant de la Cercavila de les escoles.
stats