Societat 13/08/2019

Vila insisteix que la prioritat és restablir la normalitat i que avaluarà responsabilitats més endavant

Tot i que no ha analitzat encara la documentació creu que els tècnics van fer bé la seva feina

M. F.
2 min
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, aquest dimarts al matí davant la zona on va tenir lloc l'esllavissada dissabte. / M. F. (ANA)

Andorra la Vella“Jo crec que els tècnics van fer bé la seva feina i de tot això ja en parlarem més endavant perquè el més important és tornar el país a la normalitat”. Amb aquestes paraules s’ha referit el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, a la situació un cop ocorreguda l’esllavissada de dissabte al terreny de la Portalada. D’aquesta manera, ha incidit en el fet que “ja hi haurà temps per parlar i depurar responsabilitats”, ja que ha emfasitzat que el més important és que s’hagi restablert el trànsit de manera ràpida, que sigui possible transitar amb normalitat i que això, per tant, no tingui un impacte negatiu en l’economia del país.

Qüestionat en reiterades ocasions pels mitjans de comunicació convocats a la compareixença convocada pel comú, Vila no ha volgut entrar a valorar si se sabia que hi havia un perill previ, quina ha estat la causa, quina ha estat l’actuació del comú, quines responsabilitats hi pot haver o quin era l'estat de la llicència d'obres. Tot això, ha reiterat, es mirarà més endavant, amb tota probabilitat la setmana que ve. Ha volgut subratllar, però, que ara és el moment de “tornar el país a la normalitat” ja que ha posat com a exemple que al comú els efectes de l’esllavissada els estava afectant “en un 30% de la caixa de Naturlandia” i ha extrapolat aquesta afectació a la resta del país, dient que això podria haver tingut una afectació per al “PIB” i més en unes dates de màxima afluència.

Vila ha incidit en el fet que creu que els tècnics van fer la seva feina però que totes les actuacions i papers es miraran més endavant. D’aquesta manera, ha volgut celebrar que no s’hagi hagut de lamentar cap ferit i ha manifestat que amb la propietat del Punt de Trobada únicament s’ha abordat, de moment, qüestions de la mobilitat i del fet que un cop es reobri el centre comercial, tot just al davant només es deixarà estacionar vehicles dels treballadors, per evitar al màxim que hi hagi moviment de cotxes en aquesta zona. I això ha estat així, ha afegit, malgrat aquest mateix dimarts han rebut la visita dels responsables de l’assegurança. En aquest sentit, no ha avançat quines responsabilitats se’n poden derivar ja que ha incidit en què “no s’ha mirat cap paper” i que s’avaluarà tota la documentació i actuacions la setmana que ve.

Tampoc no ha volgut entrar a valorar les competències del comú i si es van fer les tasques que li corresponia. Quant al fet que des del Govern s’incidís en el fet que la inspecció dels terrenys correspon a les corporacions comunals, ha manifestat que “no” s’ha sentit “assenyalat”. És més, ha dit que “desconeixia” el que havia dit l'executiu sobre les responsabilitats comunals perquè “no ha seguit” les notícies.

Quant a l’afectació del magatzem comunal, ha manifestat que han rebut ofertes de particulars per traslladar-hi el material i les dependències que hi tenien i han acceptat, de moment, l’oferta d’un particular a Aixovall.

stats