Societat 31/07/2019

Vila passa al futur comú la continuïtat del ràfting

Unes 300 persones, des de 5 fins a 75 anys, han baixat pel riu Valira

Ara Andorra
2 min
El cònsol major, Josep Miquel Vila, fent el balanç de l'activitat aquàtica del ràfting aquest dimecres a Sant Julià./ COMÚ SANT JULIÀ

Sant Julià de LòriaProp de tres-centes persones han provat les aigües andorranes a Sant Julià de Lòria aquest cap de setmana gràcies a la pràctica d'un nou esport aquàtic, el ràfting. El cònsol major de la parròquia, Josep Vila, ha afirmat aquest dimecres que el balanç és molt positiu i que tots els participants han quedat contents amb l'experiència.

Un nou esport aquàtic ha arribat al Principat però el gran dubte resta sobre la seva continuïtat. Vila ha destacat que la perdurabilitat del ràfting no està sota el seu poder, sinó que "el futur cònsol o comú decidirà si li donarà més continuïtat". L'objectiu d'aquest projecte era veure si era possible portar al país aquest esport. "Hem vist que és possible, que és viable i que es pot fer".

La viabililitat de la prova s'ha pogut duu a terme gràcies a la cessió d'aigua de manera voluntària i gratuïta que ha fet FEDA i ha autoritzat el Govern. Vila ha destacat que en cas de tirar-se endavant, ha fet una estimació aproximada de mil euros per dia del cap de setmana de cost.

En els catorze viatges dels quinze previstos hi han participat des de turistes, residents i gent de la pròpia parròquia. Vila ha destacat que és una activitat molt familiar ja que hi han participat des de nens de cinc anys, fins als més grans amb 75, que s'han atrevit amb la nova experiència.

Una xifra de participació molt positiva que, en cas de tenir continuïtat, portaria entre 30 mil a 50 mil clients i generaria més pernoctacions, vida a la parròquia i al país i beneficiaria a la restauració. "Esperem que en un futur sigui una realitat i sigui una deslocalització de turisme que pot anar d'abril al mes d'agost i així aportar clients fora de la temporada d'esquí", ha afirmat Vila.

stats