Cultura 13/04/2021

Premis als millors dictats en català

Guillem Estany i Helena Marsol, els guanyadors de la 14a edició del Dictat nacional

ANA
2 min
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, lliura el premi a Helena Marsol.

EncampEls guanyadors del catorzè Dictat nacional han rebut aquest dimarts els premis en un acte que ha tingut lloc a la seu del ministeri de Cultura. El primer premi de la categoria A, valorat amb un xec de 600 euros, ha estat per a Guillem Estany Obiols, del col·legi Mare Janer. Biel Planellas Estebe, del col·legi Sant Ermengol, ha quedat en segon lloc i ha estat obsequiat amb un xec de 350 euros, i Irene Garcia Pascual, de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino, ha guanyat el tercer premi, de 150 euros. Pel que fa a la categoria B, amb els mateixos premis per als tres primers classificats, la guanyadora ha estat Helena Marsol Pujol, de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino. El segon guardó se l'ha endut Alejandro Mestra Jiménez, del col·legi Janer, i ha quedat tercera Laia Dijkstra Vergés, del col·legi Sagrada Família.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, lliura el premi a Guillem Estany.
Els guanyadors del 14è Dictat nacional amb les autoritats.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, acompanyada de la consellera de Cultura i Esports del comú de Sant Julià de Lòria, Sònia Carrillo, i del director de Ràdio i Televisió d’Andorra, Xavier Mujal, han estat els encarregats de lliurar els guardons. Cal recordar que la final es va disputar el dia 13 de març a l’auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià, i per motius sanitaris es va posposar el lliurament de premis, que s’ha celebrat a la terrassa de l’antic Hotel Rosaleda, seu del ministeri. L’acte ha aplegat els alumnes guanyadors acompanyats dels seus pares, les autoritats esmentades, responsables d’Educació i Política Lingüística, i professors de llengua catalana.

Riva s’ha mostrat molt satisfeta d’haver tirat endavant una nova edició del Dictat nacional, malgrat tota la situació generada per la pandèmia de la Covid-19. “Aquest element demostra que el certamen està més que consolidat i que permet als nostres alumnes jugar i treballar amb la llengua del país”, ha emfatitzat. També ha posat en relleu que és "una acció que fusiona els esforços dels ministeris d'Educació i Cultura a efectes de preservar, motivar i difondre" la llengua, i que els joves també s'impliquin en la promoció de "la correcció en l'ús de la llengua oficial".

stats