Economia 22/01/2019

Espot tem que la proposta de Nomen podria tornar Andorra a la llista grisa

El ministre creu que no és una idea "miraculosa", però obre la porta a estudiar-la sempre que passi el vistiplau de l'OCDE

M. M.
2 min
Jordi Cinca, Xavier Espot i Francesc Camp durant la 3a Reunió de la Comissió Nacional de l’Habitatge celebrada aquest dimarts. / M. R. F. (ANA)

Andorra la VellaEl ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Esport, ha valorat aquest dimarts al matí la proposta per solucionar la problemàtica de l'habitatge que va posar sobre la taula l'exconseller i promotor de la candidatura Andorra Sobirana, Eusebi Nomen. “No és una proposta que sigui miraculosa perquè no n'hi ha cap en l'àmbit d'habitatge, no crec en les solucions senzilles als problemes complicats”, ha deixat clar Espot. Tot i això, el titular d'Afers Socials s'ha mostrat obert i predisposat a estudiar i valorar la proposta i ha emplaçat Nomen a presentar-la “de manera adequada i en un context institucionalitzat”, o en cas que no es pugui esperar en la següent legislatura la faci arribar al Govern de manera “formal i desgranada i l'avaluarem”.

Tot i això, de la mateixa manera que es va apuntar durant la sessió del Consell General de la setmana passada, Espot ha alertat que qualsevol moviment en relació als pisos buits i ara bloquejats que posi en dubte la feina feta per Andorra per sortir de la llista grisa de la UE “s'ha de ser extremadament prudents”. Per aquest motiu, abans de fer qualsevol moviment i un cop es tingui la proposta sobre la taula, Espot ha apuntat la necessitat de sotmetre-la directament a l'OCDE perquè no es pot fer “cap pas en fals ni generar debilitat”. Pel ministre no formar part de la llista grisa genera grans avantatges econòmics i socials per Andorra i sortir-ne generaria l'efecte contrari.

“Qualsevol moviment que posi en entredit el nostre compromís amb la lluita contra el blanqueig és una línia vermella pel Govern”. D'aquesta manera, Espot ha apuntat que per alliberar un miler de pisos buits, tot i que no se saben les xifres exactes, no s'ha de renunciar a tota la feina feta. El mateix argumentari que el ministre de Finances, Jordi Cinca, va utilitzar per rebutjar la proposta d'UL-IM que es va proposar en el marc de la Llei de mesures urgents relatives a l’arrendament d’habitatges.

stats