Economia 02/06/2021

Javier Planelles, nou director de Tecnologia i Operacions d'Andbank

Serà el màxim responsable de la transformació digital de l'entitat, així com dels negocis del grup en tots els països on hi és present

ANA ECONOMIA
2 min
Javier Planelles.

Escaldes-EngordanyAndbank, grup financer global especialitzat en banca privada, ha incorporat Javier Planelles com a 'managing' director de Tecnologia i Operacions del grup. Planelles procedeix de Cecabank, entitat a la qual es va incorporar fa disset anys i en la qual, des de l'any 2016, va ocupar el lloc de director corporatiu de l'àrea de Serveis Operatius.

Planelles, que treballarà a les ordres de Carlos Aso, el nou CEO del grup, des del seu lloc es responsabilitzarà de la transformació digital de l'entitat, així com de les operacions del grup en tots els països en els quals hi és present.

Javier Planelles es va incorporar a Cecabank el 2004. Al llarg de la seva carrera en aquesta entitat ha exercit diversos llocs de responsabilitat en diferents àrees fins al seu nomenament com a director d'operacions el 2013, càrrec que va desenvolupar fins a l'any 2016.

A partir d'aquest any, va assumir el càrrec de director corporatiu de l'àrea de Serveis Operatius, liderant l'execució d'operacions corporatives d'adquisició de negocis i activitats financeres, i donant suport a projectes d'integració de negoci, transformació digital, adaptació normativa i expansió de l'activitat tant a Espanya com a Portugal.

A més, ha estat representant de CECA en el comitè d'usuaris d’Iberclear i en el Grup de Compensació, Liquidació i Registre (CLR) de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Sant Pau-CEU de Madrid, va començar la seva carrera professional l'any 1998 en la firma Arthur Andersen (després integrada a Deloitte) i, posteriorment, a Management Solutions com auditor i consultor en el sector financer, especialitzat en Tresoreria i Mercat de Capitals.

Ha cursat diferents programes lligats amb la innovació, el lideratge i la tecnologia com ara el Programa d'Alta Direcció en Digital Business de The Valley Digital Business School, el Programa de Lideratge en la Innovació de MIT Professional Education o el programa ThePowerMBA.

Addicionalment, participa de manera habitual com a ponent en fòrums acadèmics i professionals i en els últims anys ha participat activament en diferents grups de treball i comitès del Banc Central Europeu, la CNMV o ADEPO (Associació Espanyola de Dipositaris).

stats