Economia 03/06/2022

Taxa turística a partir de l'1 de juliol durant els primers set dies d'estada

El nou impost només s'aplicarà als turistes a partir dels 16 anys

ARA Andorra
1 min
Apartaments turístics.

Andorra la VellaLa comissió legislativa d'Economia ja ha acabat d'afinar els detalls del text que regula la taxa turística, un impost que es començarà a aplicar el proper 1 de juliol després de la votació que tindrà lloc al ple del Consell General. Així, l'informe de la comissió detalla que la taxa només s'aplicarà, entre altres, durant els primers set dies d'estada dels turistes i entre les persones majors de 16 anys. Tampoc l'hauran de pagar els residents al Principat o els turistes que facin una estada per causa de força major dictada a proposta del ministeri de Turisme.

El projecte de llei també detalla, a més, els imports que s'hauran de pagar en funció del tipus d'allotjament turístic. D'aquesta manera, en els allotjaments de 5 estrelles el preu a pagar serà de 3 euros; en els de 4 estrelles i en els habitatges d'ús turístic se'n pagaran 2; en els allotjaments turístics de 2 o 3 estrelles 1,50 euros, i en la resta d'allotjaments se n'haurà de satisfer només 1. Amb la recaptació d'aquest nou impost, per tant, la voluntat és impulsar projectes relacionats amb el turisme.

Els grups parlamentaris havien entrat fins a 21 esmenes a l'articulat, de les quals sis corresponen al grup demòcrata, nou al socialdemòcrata i altres sis al grup de Terceravia+Unió Laurediana+Independents. A tall de resum, els demòcrates demanaven modificar l'entrada en vigor de la taxa cap al 15 de juliol, mentre que la idea del PS era ajornar la seva aplicació fins al desembre d'aquest any, donat que consideren "massa precipitat" la implantació de la mesura al primer de juliol.

stats