BLOG GASTRONÒMIC

Cinc menús migdia ‘top’ a Andorra

Menjar bé, ràpid i a preu raonable. Al migdia no estem per a tonteries. És possible? I tant que sí!

Anar a fer un menú en dia de feina. Un clàssic. De fet hi ha qui menja de menú cada dia feiner. És un altre concepte. Els preus són més ajustats i les exigències són diferents. Un restaurant pot oferir un molt bon nivell gastronòmic i punxar com a local referent en menús de migdia. Què li demano a un bon menú d’aquest estil? Poder menjar en poc temps, vaja, que no facin esperar, i que els plats siguin variats i amb opcions no gaire pesades, que després no treballa ni el Tato. Amb aquest conceptes, us recomano cinc restaurants amb menús ‘top’, a Andorra.

Buda Gastro

El canvi que ha fet aquest restaurant des de l’arribada del xef Andrés Riestra als fogons és espectacular, i el menú migdia és molt ‘top’. Amb un preu de 15 euros, beguda inclosa, ofereixen tres opcions de primer, segon i postres per conformar un menú que podria ser de carta perfectament, per quantitats i per qualitat. Jo vaig tastar un carpaccio de peus de porc amb tòfona que em va fer saltar la llagrimeta, un magret amb fons de ceba confitada i un pastís Tatin amb gelat de vainilla. Vaig sortir encantat i amb ganes de tornar a sopar amb més calma.

Les Closes

El restaurant de l’Hotel Les Closes a Escaldes està amagadet però té un menú molt recomanable. Primer, segon i postres per 11,95 euros, beguda a part. Cada dia presenta mitja dotzena d’opcions diferents per a cada un dels plats. El local és ampli i còmode, i el servei molt atent. L’últim cop que hi vaig estar vaig menjar espagueti al pesto amb burrata, brotxetes de filet de porc amb verduretes i Panna Cotta amb caramel (estratosfèrica).

Mínims

Al Barri Antic d’Andorra la Vella, proposen un menú diferent per un preu tancat de 12 euros, beguda inclosa. S’aparta de l’estructura de primer, segon i postres. Al Mínims us donaran a escollir un plat principal i ho acompanyen amb cinc platets. Exemple: Bavette de bou a la planxa com a plat, i com ‘side dishes’ que diuen els anglesos, una amanida, crema de carbassa, pasta carbonara, llenties estofades i patates al forn. A més el vi del menú està molt bé.

Borda Vella 

Situat a Encamp, aquest restaurant mereix un visita sense pressa per gaudir de la seva proposta gastronòmica, però al migdia també podeu anar a fer el menú diari que és excel·lent. El preu, 12,75 euros, beguda inclosa. Podreu escollir entre tres opcions per cada plat i sempre tenen alguna proposta per a les persones que no mengen carn. Un menú exemple: l’amanida de figues i mozzarella amb vinagreta de mel, orada al forn a l’aroma de vermut i patates, i strudel de poma amb crema anglesa.

1940 Restaurant

El menú migdia del 1940 és el més car dels que us proposo: 14 euros (beguda a part), però cal dir que la proposta és de qualitat i l’entorn és elegant i tranquil. Com a punt positiu també destaca que ofereixen moltes opcions, fins a set per cada plat. I si no sou de menjar massa, tenen la fórmula exprés per 10 euros amb un plat del menú, unes postres i la beguda. Un risotto de bolets, una hamburguesa de bou amb escalunyes i formatge i un tiramisú va ser la meva darrera elecció.
Són cinc bones opcions per menjar bé i ràpid al migdia, i com sempre sé que no són les úniques bones que podem trobar a Andorra. Podeu proposar les que més us agradin comentant aquest post o bé al Facebook o al Twitter (@ARAAndorra, @wallytrabal)

Espero que digueu la vostra!