Cuina canadenca: diversitat, fusió i tradició

El xarop d’auró és el producte estrella, l’or líquid del país

Canadà és el segon país del món més gran en extensió i, per tant, és complicat resumir en un article la seva gran varietat gastronòmica. La cuina canadenca s’inspira en la de territoris que han influenciat també la història al llarg dels segles: els Estats Units, el Regne Unit i França. La immigració va portar plats dels tres països.

Tot i aquesta fusió multicultural, també les diverses regions del país compten amb una gastronomia molt local que lluiten per preservar, basada en els cultius i animals de la zona com l’ànec, l’oca canadenca o d’altres aus. Però, per sobre de tot, els canadencs són fans de les carns de bisó, ant o de boví, que es mengen cuinada o amb empanada, per exemple. I pel que fa al peix, els agrada sobretot el d’aigua dolça, marisc (que abunda a la costa del país), les anomenades gambetes boreal i els crancs de neu.

Als seus plats també s’hi acostuma a trobar nabius vermelles i blaves, llegums, vegetals autòctons o amb derivats del xarop d’auró, l’ingredient estrella del país. L’or líquid del Canadà, l’anomenen.

Alguns dels plats que no us podeu perdre si visiteu aquest bell país són la Tourtière, un pastís de carn molt típic del Nadal al Quebec; el Canadian bacon, lloms de bacon enrotllat amb farina de blat de moro; la sopa de pèsols secs, amb porc i verdures; o les Poutine, patates fregides cobertes amb salsa ‘gravy’ i servides amb formatge ‘cheddar’ molt poc curat.

I per postres, és irresistible el BeaverTails, dolç fet amb massa fregida recobert amb crema de cacau, pastís de poma, canyella o crema. O les Nanaimo Bars, fetes amb neules moltes, glacejat de mantega amb gust a natilles i xocolata dolça.