Tàrtar de salmó amb cítrics

Aprofitant que s'acaba l'estiu us porto l’última recepta fresca que fa furor en aquest moment: tàrtar de salmó

Aprofitant que s'acaba l'estiu us porto l’última recepta fresca que fa furor en aquest moment: tàrtar de salmó. 

Ingredients:

  • 3 lloms de salmó
  • Soja
  • Mel
  • Vinagre balsàmic
  • Tàperes en vinagre
  • Cogombres petits en vinagre
  • 1 llima
  • Oli
  • Sal 

Elaboració:

En primer lloc, en cas que el salmó sigui fresc, cal congelar-lo de 24 a 48 hores. 
Un cop descongelat, talleu a daus petits i poseu-los en un bol (sí,cru!).

Afegiu-li una mica de ratlladura de pell de llima i espremeu-ne la meitat.

Ara afegirem tàperes i cogombres petits tallats a trossos molt petits.

Segons la quantitat afegirem de 3 a 4 cullerades de soja soperes i 2-3 de mel (això una mica al gust).

Un bon raig d'oli d'oliva, de vinagre balsàmic i una mica de sal.

Es pot degustar al moment, tot i que si es deixa macerar, el salmó s'impregna molt més de la barreja i queda més bo. 

Bon profit!

Ah! Es pot substituir el salmó per tonyina, igual de bo.