Microsites Gastronomia 21/12/2017

Les receptes de Gracia Linde: Anyell al forn amb verdures

Una recepta per quedar bé, ara que s'apropen les festes: porta poca feina i surt boníssima!

Gracia Linde
2 min
Anyell al forn amb verdures. / Gracia Linde

Ara que s’apropen les festes he volgut fer un homenatge a una recepta tradicional de Nadal, que de ben segur que aquells que la preparin quedaran molt bé amb els convidats. Us parlo de l’anyell al forn amb verdures. Una recepta que porta poca feina però que surt boníssima.

Ingredients:

  • Anyell, la part que més us agradi. Elecció personal: la cuixa
  • 3-5 patates
  • 2-3 cebes
  • 2-4 pastanagues
  • Una pastilla de caldo, d’aquestes estil Avecrem
  • Vi blanc, o conyac
  • 5-6 alls
  • Oli, sal, pebre.

Elaboració:

Aquesta recepta és de forn i requereix temps, així que en primer lloc hem de preescalfar el forn a 180-200 graus.

Un cop el forn obert, realitzarem talls horitzontals a l’anyell, uns tres o quatre depenent de la seva mida. Que no siguin gaire profunds, de manera suficient perquè hi càpiguen els alls dintre els talls (que posarem sense pelar).

Un cop els alls a dins, salpebrem i condimentem amb espècies al gust.

Ara anem a les verdures. Laminem les patates, les pastanagues i la ceba. I ho posem desordenadament a la safata de l’anyell, tapant-lo.

Ara serà el moment d’afegir-hi un bon raig de vi blanc o de conyac, i la pastilla del caldo. En acabar, afegim aigua fins a obtenir aproximadament un dit i mig de suc. Ja està preparat per anar al forn!

Deixem passar 30 minuts al forn i girem la cuixa sense parar la cocció. Aquest procés ha de ser ràpid per evitar perdre temperatura. Passats 30 minuts més, tornem a girar-lo.

Finalment, tornarem a tancar el forn i el deixarem durant una hora i mitja o dues hores més al forn, això com sempre depèn de cada casa. Estarà cuit quan es pugui separar la carn amb una forquilla sense gaire esforç. Si les verdures es comencen a daurar massa, podem tapar la safata amb paper de plata.

Apa, a triomfar!

stats