Microsites 07/03/2018

Bunyols tot l'any

L’obrador d’en Toni elabora de manera artesanal un producte exquisit i irresistible

Menja't Andorra
2 min
Bunyols de l'Orador del Toni. / Orador del Toni.

Andorra la VellaBunyols per quaresma, això segur. Però bunyols també per esdeveniments especials, per cloure àpats familiars o, senzillament, per donar-nos un capritx en la nostra atrafegada vida diària. Això és el que s’ha proposat el Toni Amat, que des de fa tres anys regenta el negoci L’obrador d’en Toni, des del qual ofereix a l’engròs productes com bunyols i xurros. Ho fa partint de l’experiència adquirida durant la seva etapa al capdavant de la Xixonenca de la plaça de les Arcades.

L’obrador d’en Toni pot elaborar entre 500 i 600 bunyols al dia, xifra que “es multiplica al cap de setmana”. Uns bunyols on en destaca que “l’oli es queda a l’olla”, és a dir, no va a parar a l’estómac. Els bunyols, explica, passen per diferents filtres abans d’encaixonar-los, per acabar de treure’ls tota la part oliosa. I aquest és, de fet, un dels èxits d’en Toni: garanteix que tothom, també aquells amb digestions delicades, pugui gaudir d’un producte irresistible.

Bunyols de vent, de crema (suau i llaminera) o, fins i tot, en dates puntuals, també de xocolata. Tan bons i poc oliosos que se’n pot repetir “una, dues i fins i tot tres vegades”, sense embafar-te. Els bunyols són esponjosos, gràcies a una cocció a 160 graus de temperatura (a diferència dels xurros, que es couen a 200) i que durra uns 12-15 minuts. Un dels trucs per aconseguir la textura perfecta és no posar-los a la fregidora i oblidar-nos, sinó anar donant la volta a la massa perquè es faci bé per tot arreu, explica en Toni.

El resultat és una delícia que endolceix el nostre paladar. Davant aquest gust, per què perdre el plaer de poder menjar-ne els 365 dies de l’any?

stats