Microsites Gastronomia 02/02/2017

Una empresa andorrana vol "democratitzar" l'alimentació ecològica

Bio Bio presenta una gamma de productes que distribueix a l'Hospital, les pistes de Pal i Arinsal, hotels i comerços del país

Ana
3 min
El xef executiu de Bio Bio, Jordi Planes

Andorra la VellaL'empresa andorrana Bio Bio Restauració ha presentat aquest dijous la gamma de productes precuinats Biobo, que tenen els certificats de producte andorrà i ecològic, i els segells de producte artesà i de recepta tradicional andorrana, amb els quals pretenen "entrar a totes les llars dels país". "Volem democratitzar l'alimentació ecològica a Andorra", ha explicat el responsable d'operacions de la marca, Daniel Bassas, qui ha valorat "la voluntat de difondre el producte que es fa al Principat" a través dels canals de distribució de l'empresa, que a dia d'avui són el restaurant i la cafeteria de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, els menjadors col·lectius de les pistes de Pal i Arinsal, hotels, botigues i aviat grans superfícies comercials del país.

"Amb la voluntat de difondre el producte que es fa al Principat, ens trobem que l'any passat, i aquest any les previsions són de més gent, unes 80.000 persones van passar pels menjadors col·lectius de Pal i Arinsal i van veure el certificat ecològic del menjar que oferim", ha explicat aquest dijous el responsable d'operacions de Bio Bio Restauració, Daniel Bassas, per reivindicar els segells de producte ecològic i artesà que distribueix l'empresa. Aquest dijous han presentat Biobo, una gamma de productes precuinats, ecològics i de proximitat, amb la que volen "entrar a totes les llars i democratitzar l'alimentació ecològica a Andorra", ha afegit Bassas. Els productes estaran disponibles a Veritas Andorra i a diferents superfícies comercials del país a partir de finals de la setmana vinent.

"A més de productors som gestors de serveis, així, cada cop hi ha més presència ecològica al país, perquè gestionem l'Hospital, els serveis de restauració dels menjadors col·lectius de Pal i Arinsal, diversos hotels i comerços", ha explicat Bassas, per a qui "tot el paraigües del segell ecològic ens permet una difusió a uns col·lectius molt grans".

L'objectiu de l'empresa de "democratitzar" l'alimentació ecològica passa també per entrar a les aules. Els responsables expliquen que han tingut contactes amb Associacions de Pares i Mares d'Alumnes per anar a les escoles a divulgar els valors que hi ha darrera del projecte: respecte als animals i al medi ambient a través d'una cuina saludable.

Reclamen que Agricultura promogui el certificat de producte ecològic

"Ens agrada dir que som artesans perquè la mà de l'home encara està per sobre de la de les màquines, hi ha molt procés d'elaboració manual", ha explicat el xef executiu de Bio Bio, Jordi Planes, qui ha afegit que "el producte és tot ecològic, al 100%". L'empresa, que s'ha reunit amb representants del Ministeri d'Agricultura, reclama que es facin les gestions perquè els productes andorrans obtinguin el certificat ecològic europeu. "Ens agradaria que fos producte del país però malauradament no hi ha certificació a Andorra per a la matèria primera, per això, com que respectem que sigui producte de proximitat, ens proveïm de les comarques veïnes i del Pirineu", explica Planes.

Bio Bio obté la matèria primera a les comarques veïnes i del Pirineu, i les tracta a Encamp, on l'empresa té la cuina d'on surten els productes que distribueix arreu del país.

Trinxat vegà, de Biobo
Mostra de productes Biobo
stats