Microsites Gastronomia 11/10/2016

Un menú i 12 plats a La Massana Fogons

Foodies & Company, teniu un mes per tastar tot això!

i
Josep Lluís Trabal
2 min
Un plat del menú de l'Emo Hotel Palomé / J.LL.T.

“És que a Andorra no es fan gaires coses”. A qui li torni a escoltar dir això que es prepari per un calbot! Ja està bé, home. ‘¡Al loro! ¡Que no estamos tan mal!’. I gastronòmicament tampoc!

Aquí tenim bona oferta de restauració i també propostes globals promocionades per institucions i entitats privades que, els que ens agrada menjar, hem de valorar. Aquest mes per exemple ha començat una nova edició de La Massana Fogons. Durant tot l’octubre 13 restaurants fan propostes interessants. Menús, més o menys llargs, però en tots els casos amb cuina de temporada ben treballada. Plats amb molta presència de bacallà, carns i productes que ara venen molt de gust com els bolets, la carbassa, el moniato o la tòfona per exemple. Tot a preus més ajustats que els que ens trobaríem en una carta, ja que està dins del programa de La Massana Fogons.

Jo ja he fet feina i vaig fer una visita al restaurant Emo de l’Hotel Palomé. Vaig triar aquest perquè tenia ganes de tastar les elaboracions del Pablo Urcelay, el xef que va comandar durant molts anys el restaurant El Rusc i al que havia perdut la pista als darrers anys.

Bona experiència. Per obrir gana dos xarrups, un de crema de patata amb tòfona i una Royal de foie amb confitura de saüc. A partir d’aquí, tres plats i unes postres. El segon entrant aporta el toc més creatiu. Porros en vinagreta amb brandada de bacallà. Una barreja de tebi i fred molt agradable i saborosa. Un llom de lluç amb pistó i galtes de porc amb ceba caramel·litzada era la proposta de plats principals. Cal destacar especialment les galtes, espectaculars! Com a postres, una sèrie de gelats fets a casa a menjar per ordre. Molt bons, la veritat. Bon retrobament amb la cuina del Pablo, un d’aquells cuiners autèntics.

El del Restaurant Emo és un dels menús, però n’hi ha 13 diferents. Mirarem de fer feina i provar-ne més perquè si consulteu el llistat de propostes hi ha coses molt interessants. He fet una mica els deures per vosaltres i us he seleccionat un plat de cada restaurant. Ep, que no és un rànquing! Són els que a mi més em desperten la gana.

Aquí va la llista amb millor gust del mes d’octubre!

  • Bacallà esmicolat amb puré d’oli d’oliva – Restaurant Sant Romà

  • Melós de vedella d’Andorra amb salsa de porto – Molí dels Fanals

  • Crema de carbassa amb encenalls de pernil i tòfona – Borda de l’Avi

  • Crema de ceps amb guarnició de còctel de bolets – Restaurant Bonet

  • Cuixa de pollastre de gra confitada amb ceps – Borda Eulari

  • Gelat de saüc amb confitura – Borda Raubert

  • Lasanya de carbassa especiada i formatge de cabra – L’hort de casa

  • Gelat de nougat amb encenalls de xocolata i licor Kahula – Borda Casa Vella Palés

  • Canelons d’ànec, poma i foie amb beixamel de bolets i tòfona – Borda Secreta
  • 
Faux Filet de vedella amb salsa caçadora i gratin de patata i carbassa – Abba Xalet Suites Hotel

  • Raviolone farcit de rap, cues de gamba, verduretes i la seva sopeta – Angelo

  • Bombó de figa i espígol – La Torrada

Ja ho sabeu, a l’octubre, els fogons van forts a la Massana.

stats