Microsites Gastronomia 19/10/2016

Neix BioBo, la primera empresa de menjars preparats amb certificat ecològic europeu

Tot el procés alimentari fins que arriba al consumidor és 100% ecològic, i cuinat al país

G.c.
2 min
Un tast de BioBo / C.G.

Andorra la VellaPrimer va ser Bio Bio, la marca de Bomosa basada en l'alimentació ecològica, que proporciona serveis a hotels, l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, les pistes d'esquí i llars de jubilats, entre d'altres. L'alimentació ecològica està en auge, així com els conceptes de 'slow food' i 'smart food', basats sobretot en la cura per menjar de qualitat i per saber d'on prové tot allò que serveix per alimentar-nos. Bio Bio ha volgut potenciar i introduir aquests conceptes a Andorra, i a la vegada aconseguir arribar no només a col·lectius, sinó a tota la població en general. Així, neix BioBo, "el fill de Bio Bio", tal com destaca la directora general de l'empresa, Gemma Riu. "Volem que la gent sàpiga d'on ve el producte", afegeix, i garantir-los que tots els ingredients, el seu tractament i la seva manera de cuinar, són 100% ecològics, sense additius ni ingredients artificials, tot en un context de sostenibilitat. La garantia de la qualitat de BioBo la dóna sobretot el Certificat Ecològic europeu, avalat per una empresa especialitzada i amb reconeixement internacional. És el primer certificat d'aquestes característiques que es concedeix a Andorra.

BioBo ofereix plats preparats, fins a 30 referències diferents, tot i que es basa en productes de temporada, motiu pel qual en l'actualitat posen a disposició de la població onze receptes. Són receptes tradicionals, quinze de les quals són veganes, potenciant les verdures i els productes de l'hort. A més, tres de les propostes són andorranes (el trinxat amb donja, la sopa de bolets i l'estofat de vedella), motiu pel qual han obtingut el segell de Recepta Tradicional d'Andorra. Així mateix, disposa del recent creat distintiu Productes Agrícoles i Artesans d'Andorra, ja que tot està cuinat des del Principat.

Per tot plegat, la missió és "democratitzar l'alimentació ecològica" d'Andorra, ha manifestat el responsable d'Operacions de Bio Bio, Daniel Bassas. Les onze receptes es podran tastar per primera vegada a la Fira d'Andorra la Vella, i posteriorment es comercialitzaran, en una primera fase, al supermercat Veritas, i en una segona a tots els supermercats del país.

"El nostre somni és que hi hagi un producte BioBio a cada nevera d'Andorra", ha apuntat Riu. Per aconseguir-ho, l'empresa ha contractat a quinze persones i ha fet una inversió de 160.000 euros.

stats