BLOG GASTRONÒMIC
Microsites Gastronomia 03/07/2015

Les receptes de Gracia Linde: arròs de llamàntol melós

Per què anar al restaurant a primera línia de mar, si pots cuinar el teu arròs a casa?

Gracia Linde
2 min
Arròs de llamàntol melós

Per què anar al restaurant a primera línia de mar, si pots cuinar el teu arròs a casa? Avui us porto una recepta típica d'estiu, amb aroma de mar. A primera vista pot semblar complicada, però amb la recepta que us explicaré, us vindran ganes de començar a preparar-la. N'hi ha per llepar-se els dits!!

BON PROFIT!!

Ingredients

Arròs (jo utilitzo la marca Nomen)

1 llamàntol fresc o congelat (podeu demanar que us el tallin a la peixateria, amb el cap obert per la meitat, les pinces trencades per poder extreure'n la carn més fàcilment i el cos a rodanxes)

8 gambes

4 gambes vermelles

1 sèpia bruta (demanarem que ens apartin la melsa i que ens la tallin a trossets)

Brou de peix (pot comprar-se fet o es pot preparar a casa). Per a la segona opció, necessitarem aigua, 4 crancs de mar, 5 galeres, una o dues espines de rap, la pela i el cap de les gambes i, per últim, alguna espina de gall o cap de mero

1 ceba

1 pebrot roig

1 pebrot verd

7 tomàquets

1 sobre de safrà

Sal, oli, alls, una fulla de llorer, dues culleradetes de pimentó dolç i una de picant

Estris

Dues olles, una per al brou i l'altra per coure l'arròs

Un ganivet

Una batedora

Un colador

Un cullerot

Elaboració

Primerament posarem a bullir el brou de peix si és que hem triat de fer-lo casolà (espines, peles i cap de les gambes...).

Mentre es fa el brou, a l'altra olla hi afegirem un bon raig d'oli d'oliva. Quan estigui calent, posarem la sèpia i les gambes que hem pelat anteriorment a trossos i ho remenarem.

Trossejarem les verdures (ceba, pebrot verd i vermell, tomàquets, alls i la melsa de la sèpia). Ho triturarem bé i un cop veiem que la sèpia i les gambes es comencen a daurar, ho tirarem al sofregit. Deixarem coure durant uns minuts mentre remenem constantment.

Agafarem les 4 gambes vermelles senceres i les posarem a la batedora (traurem els bigotis) i, amb un dit d'aigua, les triturarem bé. Amb un colador, colarem el suc i l’afegirem a l'olla de l’arròs (podeu ajudar-vos amb una cullera per exprimir-lo al màxim). Deixarem coure a foc mitjà durant uns minuts.

Una vegada el sofregit estigui ben cuit, afegirem el llorer, el pimentó i el xamfrà. Seguidament caldrà colar el brou a la barreja, amb l'ajuda del colador i el cullerot. Per cada grapat d’arròs, una ració de brou. Per a quatre persones, caldran 8 punys d'arròs i 8 de brou, tot i que aquest arròs és més aviat caldós, de manera que si veiem que en la cocció falta caldo n'haurem d'afegir.

Un cop posat el brou, remenarem bé i deixarem passar uns minuts per afegir el llamàntol i la sal al gust. Ho deixarem coure durant 5 minuts i després posarem l'arròs. Cuineu amb foc mitjà ja que, a part de quedar més saborós, evitareu que l'arròs es cremi i s'enganxi al fons de l'olla. Ho courem tot durant uns 15-16 minuts. És molt important que remeneu constantment, i ho deixeu reposar durant 2 minuts amb el foc apagat.

Nota

La melsa, per a aquells que potser la desconeixeu, és una bossa marronosa que tenen les sèpies, i que aportarà molta intensitat i gust al plat.

stats