Microsites Gastronomia 31/12/2018

Vins i caves, indispensables a la taula per festes

Alguns consells per encertar amb les propostes que millor s’adapten als plats

Menja't Andorra
2 min
Aquest Nadal, celebració 'low cost'

Andorra la VellaCosta imaginar-se unes festes de Nadal i de Cap d'Any sense caldo de galets, sense rostit, sense torrons, sense neules i sense raïm. De la mateixa manera, també costa concebre aquestes dates sense un bon vi i un bon cava per maridar els àpats familiars. Però la varietat és tanta que costa escollir aquells que millor conjuguen amb la nostra proposta culinària. Us donem alguns consells, sobretot si heu d'organitzar l'àpat d'aquest nit.

Per als entrants, el pica-pica i l’aperitiu, entra bé un vi blanc lleuger o espumós, de baixa graduació. Quan arriba el plat principal, es pot seguir amb un vi blanc sobretot si la proposta és amb peix, però aquest ha de ser més intens que l’utilitzat per als entrants: un Bordeaux, un Chardonnay o un Viognier serien bones opcions.

Si la carn és la protagonista, l’elecció ha de ser sense cap mena de dubte un vi negre amb cos, que ajuda a potenciar el sabor del plat. Finalment, escollirem el rosat si al plat hi predominen les verdures o les pastes lleugeres.

Hem de tenir en compte, per a les nostres eleccions de vi negre, que els tipus Merlot i Malbec són més lleugers, mentre que els de tipus Cabernet i Syrah són més intensos.

I per postres, és el gran moment del cava, el vi espumós per excel·lència. El millor és decantar-se per caves semisecs i dolços, perfectes per fomentar el gust dels torrons i els polvorons. Una proposta arriscada però que acostuma a agradar és optar per un cava rosat.

En qualsevol cas, el cava s’ha de servir fred, a una temperatura entre els 5 i els 8 graus, i en copes de vidre fines, més amples a la part més elevada, per fomentar la intensitat de les aromes.

stats